NBA Update: Negende triple-double voor Russ, 47-18 voor Towns in L

020116-6-nba-thunder-russell-westbrook-ob-pi-vresize-1200-675-high-89
Business as usual voor Westbrook
Een gemotiveerde Russell Westbrook kan zowat alles klaarspelen. Dat weet ex-coach Scott Brooks, nu coach bij de Washington Wizards, als geen ander. Op woensdagavond was zijn team de dupe van een onverzettelijke Westbrook. De guard pakte uit met 35 punten, 14 rebounds en 11 assists en nam helemaal over in het vierde kwart (en overtime) om een 126-115 overwinning uit de brand te slepen. Met iets meer dan 5 minuten te gaan in reguliere speeltijd, maakte een driepunter van Bradley Beal het 97-90 in het voordeel van Washington. Niet veel later werd Russ wakker: hij begon te scoren en zorgde met een driepunter met zeven seconden op de klok voor een 105-105 gelijkspel. Westbrook zou de eerste vijf punten scoren in overtime. Een driepunter  van Victor Oladipo maakte het 113-105. Het antwoord van de Wizards? Amper twee punten in de eerste drie minuten van OT, wat genoeg was voor de Thunder om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Westbrook scoorde 14 van zijn 35 punten in de extra periode. Het is de vierde W op rij voor Oklahoma City Thunder. De gemiddeldes van Westbrook? 28,8 punten, 14 rebounds en 14,3 assists per wedstrijd.

Beal scoorde 31 punten (10-voor-21). Markieff Morris had 19 en 7, John Wall dropte 15 punten en 15 assists.
Kart-Anthony Towns gaat hard in L
Zelfs op een avond dat Carmelo Anthony het moeilijk heeft, geven de Knicks hem de nodige vrijheid om de held uit te hangen. Zijn antwoord? Een winnende jumper over Andrew Wiggins met 2,3 seconden op de klok – goed voor een 106-104 overwinning voor New York. Melo was 4-voor-15 op het moment van zijn laatste shot. Forward Kristaps Porzingis scoorde 29 punten en Brandon Jennings kwam van de bank voor 12 punten en 7 assists. New York stond op een gegeven moment 17 punten los, maar een run van de Timberwolves, met als clincher een driepunter van Zach LaVine, zorgde voor een 102-102 gelijkstand.

Een eenvoudige overwinning was het allerminst. Zeker omdat big man Karl-Anthony Towns alles uit de kast haalde voor Minnesota. Hij scoorde een career-high 47 punten en deed ook 18 rebounds in het mandje.
Caldwell-Pope, Pistons halen Celtics neer
Kentavious Caldwell-Pope voerde een groep van vier 20-puntscorers aan voor een 121-114 overwinning over Boston. De Pistons schoten 55,2% van de vloer (48-voor-87) en lieten een season-high in punten optekenen. Detroit maakte er een 10-point lead van, 90-80, na een drunk van John Leuer. Het derde kwart eindigde met 92-84. Jae Crowder maakt het nog 94-92 met iets meer dan zeven minuten op de klok, maar Marcus Morries was niet te houden down the stretch.

Isaiah Thomas had 27 punten, Kelly Olynyk kwam van de bank voor 19. Boston won de eerste contest tegen Detroit, 94-92.