NBA Update: Hawks winnen van Knicks na 4 OT's, Wall deelt 19 helpers uit

millsap-hawks-knicks-ap
Hawks verslaan Knicks, 142-139
Veteraan Paul Millsap wilde na reguliere speeltijd niets aan het toeval overlaten. De big man speelde elke minuut van overtime en 60 in totaal, evenveel als het teamrecord, en leverde 37 punten en 19 rebounds af voor de Hawks, die 142-139 wonnen van Carmelo Anthony en de Knicks. Point guard Dennis Schröder converteerde een van twee free throws met 10,2 seconden te gaan, Knick Courtney Lee miste twee driepunters, en dat was dat. New York stond 65-61 voor bij de helft en kon zelfs een lead van negen punten bewerkstelligen in Q3, maar 15 punten op rij van de Hawks deden de wedstrijd keren.

Atlanta kreeg 24-7-9 van Kent Bazemore, 23-15 van Schröder en 19-13 van center Dwight Howard. Howard moest in de 2e OT naar de bank met zes fouls.
John Wall met 19 assists in W
De Wizards hadden in Q3 een lead van 17 punten opgegeven, maar down the stretch deden ze het nodige om toch een 107-94 overwinning op de Pelicans uit de brand te slepen. Shooting guard Bradley Beal scoorde een team-high 27 punten, forward Markieff Morris scoorde 12 van zijn 21 in Q4, en John Wall had 18 punten en een career-tying-high 19 assists. Het 33-21 vierde kwart van Washington verbeterde hun record naar 27-20. Het was hun 11e W in dertien wedstrijden en hun vijfde in de laatstste zeven road games.

Op de schouders van Anthony Davis en guard Jrue Holiday, maakten de Pelicans een 57-40 achterstand goed, maar in de tweede helft moesten ze lossen. Davis eindigde met 36 punten en 17 rebounds.
No Curry, no problem
Kevin Durant (33 punten) en Klay Thompson (27 punten) moesten het op zondagavond zonder Splash Brother Stephen Curry stellen, maar dat bleek geen probleem voor de heren. Niet dat het vanzelfsprekend was: Portland had een kans om te winnen, maar guard Evan Turner miste een driepunter die de wedstrijd had kunnen bezegelen. Het verschild werd vooral gemaakt aan de charity stripe, waar Golden State 33-voor-39 was, en Portland 9-voor-12.

C.J. McCollum had 28 punten en zeven rebounds, Damian Lillard liet 19 punten en acht assist registreren.