NBA Update: Celtics starten sterk, winnen Game 5

dm_170510_nba_wizards_celtics_hl
De Washington Wizards stelden op woensdag alles in het werk om guard Isaiah Thomas in toom te houden. Dat lukte aardig, al hadden ze er niet op gerekend dat Avery Bradley, de andere 50% van het backcourt van Boston, evengoed het ritme kan aangeven.
Bradley zette de netten in vuur en vlam in de eerste helft — met 25 punten als resultaat. Hij zou eindigen met 29 voor de wedstrijd. De Celtics liepen weg met een 123-101 W in Game 5 om een 3-2 voorsprong te claimen.

Thomas zelf poogde amper 4 shots in de eerste helft, maar op de rug van Bradley wisten de Celts een 16-0 run af te ratelen in Q1 om de controle op te eisen. ‘The King in the Fourth’ zou wel acht punten op rij afratelen in Q4. Hij eindigde met 18 punten en 9 assists.
Al Horford liet 19-6-7 optekenen voor Boston. Jae Crowder had 18 en stofzuigde 8 rebounds op.
De Celtics gingen 16-voor-33 van driepuntland. Daarmee werden ze amper het zesde team in de geschiedenis van de NBA om minstens zes driepunters te converteren in zes playoff-wedstrijden op rij.
John Wall voerde de Wizards aan met 21 punten en Bradley Beal had 16. De guards schoten echter niet met scherp: ze waren gecombineerd 14-voor-36 vanop de vloer en 2-voor-7 van driepuntland.
Uitslagen
Boston Celtics (3-2) v. Washington Wizards (2-3) 123-101

2 REACTIES

  1. Het laatste NBA gerelateerde bericht is alweer van 11 mei. Geen updates tijdens de Conference Finals en nu zelfs voor de grote finale geen artikel/voorbeschouwing o.i.d.
    Kunnen we nog iets verwachten?

  2. Goede vraag, Koen! Ook al een poos geen Buckets meer. Hoewel dit tot nu toe de saaiste playoffs ever zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen