NBA Update: Golden State niet naar Witte Huis en Kahwi is 'out'

GOLDEN STATE WARRIORS OP PRIVÉTOUR MET KINDEREN IPV WHITE HOUSE

De Golden State Warriors zijn de kampioen van vorig seizoen. Normaal gesproken betekent dit dat ze op bezoek mogen in het Witte Huis bij de president maar Trump heeft echter meerdere uitspraken gedaan waardoor de kampioenen geen zin meer hebben om langs te gaan. Steph Curry heeft het nog steeds aan de stok met de president en als actie daarop trok de president definitief zijn uitnodiging in via deze tweet:


Afgelopen nacht kwam het nieuws naar buiten dat de kampioenen in plaats van naar het Witte Huis te gaan met lokale kinderen een privé tour gaan maken zonder media. Steve Kerr heeft zich niet bemoeid met het maken van de keuze maar dat aan de spelers gelaten. Hij verklaarde tegen ESPN: ”Het is hun kampioenschap. De spelers zijn niet meer uitgenodigd in het Witte Huis dus is het hun keuze wat ze willen doen. Ik wil dat de spelers een leuke dag hebben en iets doen waar ze positieve energie van krijgen.”

KAWHI LEONARD DIT SEIZOEN DEFINITIEF NIET TERUG OP HET VELD

Kawhi Leonard komt niet terug dit seizoen. Gregg Popovich vertelde dat hij erg verbaasd zou zijn als de small-forward dit seizoen nog zijn schoenen aan zou trekken om wedstrijden te gaan spelen. Medisch gezien is Leonard vrijgegeven om te spelen maar hij kiest er zelf voor om niet te spelen en zich volledig te gaan richten op het volgende seizoen. De Spurs hebben al sinds 1999 elk seizoen 50 wedstrijden of meer gewonnen en met een record van 35-24 is het maar de vraag of dit zonder de bescheiden superster gaat lukken is maar net de vraag.

Kawhi Leonard (Brad Rempel-USA TODAY Sports)

ONRUSTIGE TIJDEN BIJ DE DALLAS MAVERICKS

In de afgelopen week zijn de Mavs een aantal keer in het nieuws geweest en helaas voor hen en hun fans niet in positieve zin. Het begon met de uitspraak van de Mavs-owner Mark Cuban dat het goed zou kunnen dat zijn team gaat tanken. Dat houdt in dat ze expres wedstrijden gaan verliezen om hoog in de draft te komen. Dat teams dit wel vaker doen is al heel lang bekend, maar het uitspreken is niet toegestaan. Cuban heeft hiervoor een boete gekregen van de NBA van $600.000. Of hij het ook in zijn portemonnee gaat voelen is de vraag. Zijn vermogen wordt namelijk geschat op 3,7 miljard dollar.
Een paar dagen na zijn uitspraak kwam naar buiten via een onderzoek van Sports Illustated dat onder de eigenaar van de Mavericks het niet veilig was om als vrouw er te werken. Veel van de aanklachten over onder andere seksueel intimidatie waren gericht tegen de voormalig team president Terdema Ussert, die in 2015 zijn ontslag indiende. Mark Cuban zegt van niks af te weten en dat hij zich schaamt dat dit is gebeurt onder zijn leiding. Ook heeft hij volledige medewerking gegeven om te zorgen dat dit opgelost word en er hulp geboden word aan de slachtoffers. Ook gaan ze stappen ondernemen zodat dit dus nooit meer gebeurd.

Mark Cuban (John Lamparski | Getty Images)

CLEVELAND CAVALIERS SIGNEN MARCUS THORNTON TO 10-DAY CONTRACT

Marcus Thornton, een andere Marcus Thornton die vorig seizoen nog actief bij de Washington Wizards, speelt op de guard-positie. Bij de Canton Charge deed hij het uitstekend met 17,1 points en 2,4 assists per game. Marcus zal offensieve diversiteit kunnen brengen op de guard positie voornamelijk door zijn voortreffelijke shoot off-the-dribble. Defensief zal hij vooral moeten terugvallen op z’n lengte en wingspan.

Marcus Thornton (Tribe Athletics)

(Top Photo: Youtube.com)

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen