MLB Update: Spring Training en "Pace of Play"

Terwijl SportAmerika als een tijdje op stoom is met de “Season in Review”-serie en momenteel de Prospect Watch-serie halen ook de MLB-spelers de handschoenen uit het vet. Vanaf 27 februari beginnen wij weer traditiegetrouw met de “30-in-30’s” waarmee je én kan aftellen naar Opening Day én al voor het seizoen op de hoogte bent van de teams. In Amerika is Spring Training dan nu echt begonnen, waardoor de eerste mooie plaatjes van spelers bij hun nieuwe teams binnenstromen. Het eerste grote nieuws is al binnen, waarmee het “zorgenkindje” van de MLB wordt aangepakt.

Giancarlo Stanton voor “zijn” Yankees. (Newsday / Thomas A. Ferrara)

PACE OF PLAY

Rob Manfred wilde al een tijdje dat honkbal sneller werd. Daarmee zou in zijn ogen de sport een stuk aantrekkelijker worden voor het grote publiek: meer spektakel in minder tijd. Voor het spektakel werd afgelopen jaar, mede door de nieuwe aanpak van veel spelers en de “veranderde ballen”, al gezorgd door de vele homeruns. Nu gaat de MLB proberen de wedstrijden sneller te laten verlopen. Wat gaat er veranderen?
Het aantal mound visits zal worden beperkt tot zes stuks. Telkens wanneer de coach naar zijn pitcher toe gaat zal tellen als één zo een dergelijke visit. Echter, ook wanneer de catcher of andere positiespeler naar de pitcher (of pitcher naar hen) gaat zal dat tellen als zo’n bezoekje. Wat niet telt is een visit om de werper te wisselen, een (mogelijke) blessure behandelen en wanneer er een wissel plaatsvindt van de slagman. Over die pinchhitter mag dan wel een “kort” overleg plaatsvinden. Verder geldt dat in extra innings voor elke inning een visit wordt toegestaan.
Daarnaast zal de reclametijd worden ingekort. Voor wedstrijden die nationaal worden uitgezonden zal dit 145 seconden zijn en bij lokaal uitgezonden wedstrijden slechts 125 seconden. In de play-offs wordt dit wel weer verlengd naar bijna 3 minuten. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de werpen, die tussen innings door niet meer zijn acht gegarandeerde worpen kan afmaken. Hij zal moeten stoppen met gooien 25 seconden voor het einde van de reclame, waarna de slagman verplicht is klaar te gaan staan voor de pitch.

J.D. MARTINEZ IS EEN RED SOCK

Ander groot nieuws komt uit het land van de free agents. J.D. Martinez heeft een nogal creatief contract getekend bij de Boston Red Sox. De 30-jarige slugger tekende een contract ter waarde van 110 miljoen dollar verdeeld over vijf jaar. Opvallend is dat de beginjaren van zijn contract een stuk beter betaald zijn, terwijl hij na het tweede of derde jaar zelf kan beslissen om het restant van het contract op te zeggen. Met het binnenhalen van Martinez heeft Boston zijn begeerde elite power bat binnen. Aan de andere kant lijken ze ook gelijk het enige team te zijn dat de wrede nieuwe straffen van de luxury tax zal moeten incasseren.

Eric Hosmer is de nieuwe eerste honkman voor de San Diego Padres (AP)

Daarmee is het een echte win-win week voor spelersmakelaar Scott Boras. Waar hij eerder al Yu Darvish voor zes jaar en 126 miljoen dollar onderbracht bij de Chicago Cubs, tekende deze week naast J.D. Martinez eerste honkman Eric Hosmer zijn contract bij de San Diego Padres. Hosmer kan de komende acht jaar 144 miljoen dollar bijschrijven. De Padres laten daarmee blijken serieus competitief te willen zijn in een sterke NL West divisie met de Dodgers, Rockies, Diamondbacks en Giants. Of dat daadwerkelijk uitkomt of toch een utopie blijkt zal de toekomst uitwijzen. Het eerste sprankje hoop kan wie weet van boven worden gehaald: Eric Hosmer zal nummer 30 gaan dragen ter ere van zijn overleden ex-teamgenoot Yordano Ventura.

SPRING TRAINING

De Catcus League en Grapefruit League barsten bijna los. Voor fans de kans om hun spelers eens in een heel andere omgeving, vaak van een stuk dichterbij, mee te maken. Daarnaast zullen de teams weer moeten schiften in hun 25- en 40-man rosters. Honkbal staat weer écht voor de deur.
Hou daarom ook zeker SportAmerika’s 30-in-30’s series in de gaten vanaf 27 februari tot aan Opening Day. We zetten alle teams met alle nieuwtjes even in de spotlight. Wat zijn de verwachtingen? Die komen, in de MLB, namelijk altijd uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen