MLS Preview 2018: #15 Chicago Fire


Waar de Europese voetbalcompetities al een tijd onderweg zijn, gaat de MLS volgende maand weer los. Op SportAmerika gaan vier redacteuren de komende tijd alle MLS-teams kort en bondig onder de loep leggen om te kijken hoe iedereen het nieuwe seizoen in gaat. Beginnend met de nieuwkomer in L.A. FC en eindigend met de titelverdedigers in Toronto FC. Vandaag in deel 15: Chicago Fire.


LAATSTE TERUGBLIK


2017 was één van de beste seizoenen ooit voor Chicago Fire. De ploeg van coach Veljko Paunović eindigde met 55 punten op een derde plaats in de Eastern Conference, waardoor de club uit the Windy City voor het eerst sinds 2012 weer de play-offs haalde.
Onder leiding van veteraan Dax McCarty noteerde Fire het op drie-na-beste seizoen ooit voor de club en produceerde het ook de topscorer van de competitie. De komst van Nemanja Nikolic bleek een gouden zet, want de Hongaarse spits scoorde in totaal 24 keer in zijn eerste seizoen; opvallend genoeg altijd van binnen het strafschopgebied.


TRANSFERS


Veel spelers stonden op het punt van vertrekken bij Chicago Fire, omdat hun contract afgelopen was. Een aantal heeft echter ook hun contract verlengd, zoals aanvoerder McCarthy, keeper Richard Sanchez en middenvelder Bastian Schweinsteiger. De club uit Illinois heeft daarnaast ook verdediger Rafael Ramos van Orlando City overgenomen en huurt komend seizoen Aleksandar Katai van Deportivo Alavés.
Tegenover de transfers staat ook het vertrek van aanvaller David Accam. De Ghanese aanvaller was vorig seizoen met veertien treffers op Nikolic na de meest doeltreffende aanvaller. Aangezien het verder vrij rustig is gebleven op de transfermarkt zal het vertrek van de Ghanees vooral intern moeten worden opgevangen.


VERWACHTING 2018


Het zal moeilijk worden voor Chicago Fire om komend seizoen het geweldige 2017 te overtreffen. De mannen van coach Paunović zullen desondanks ook in 2018 één van de leukste teams blijven om als Nederlander te volgen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de twee Nederlanders spelers die de club versterken. Ex-FC Groningers Johan Kappelhof (één van de beste verdedigers in de MLS in het afgelopen seizoen) en Michael de Leeuw behoren tot de selectie. Laatstgenoemde schommelt vaak tussen een basisplaats en de bank en liep aan het einde van het seizoen een zware knieblessure op.
VOORSPELLING: 4e in Eastern Conference, wel play-offs

(Coverphoto: Mike DiNovo/USA TODAY Sports) 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen