NBA Trade Deadline: Cavs sturen Isaiah Thomas naar Lakers


De Cleveland Cavaliers hebben al na vijftien wedstrijden een einde gemaakt aan het dienstverband van Isaiah Thomas bij de club. De guard werd begin dit seizoen geruild voor Kyrie Irving, nadat Irving aan had gegeven weg te willen uit Cleveland. De Cavs hebben Thomas nu naar de Lakers gestuurd in ruil voor Jordan Clarkson en Larry Nance Jr. De Lakers krijgen — naast Thomas — ook Channing Frye en een beschermde first round pick in de aankomende draft.


Thomas kwam geblesseerd over uit Boston en miste het begin van het seizoen. De terugkeer van de point guard had niet het gewenste effect op het spel van de Cavaliers, want van de vijftien wedstrijden die Thomas speelde wist de kampioenskandidaat er maar zeven te winnen. Voor de Cavs reden om tijdens de trade deadline afscheid te nemen van de voormalig Boston Celtic.

TWEEDE TRADE

Voor Thomas is het de tweede pijnlijke trade op rij. De spelverdeler was geliefd in Boston en speelde vorig jaar een cruciale rol in de play-off race. Zo kwam hij enkele dagen na het overlijden van zijn zus bij een auto-ongeluk gewoon in actie. Thomas heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij Boston niet wilde verlaten en niet naar de Cavs wilde. Hij keek er dan ook naar uit om zondag in Boston te mogen spelen, nadat hij de eerste uitwedstrijd van Cleveland tegen de Celtics geblesseerd toe moest kijken.

Isaiah Thomas nog bij de Celtics (archief)

MAXIMUMCONTRACTEN

Dit afscheid zal er dus niet komen, want Thomas is op weg naar Los Angeles. De verwachting is dat de point guard hier niet lang zal spelen, want zijn contract loopt na het seizoen af, net als dat van Channing Frye. Voor de Lakers was de trade belangrijk om voldoende cap space te krijgen om twee maximumcontracten uit te kunnen delen. Dit is nu mogelijk. Hierdoor hebben de Cavs dus eigenlijk de mogelijkheid gecreëerd voor de Lakers om LeBron ook bij hen weg te halen.
Het wordt interessant om te kijken hoe Thomas met de trade omgaat. Eerder vandaag gaf hij nog aan niet geruild te willen worden en in Cleveland te willen strijden voor een titel. Met de Lakers uit zicht van de play-offs wordt het voor Thomas een heel ander seizoen dan hij had verwacht.
De draftpick die de Lakers krijgen in de komende draft is de eigen pick van de Cavaliers, en niet de pick van de Nets die de Cavs ook in bezit hebben. Hierdoor hebben de Cavaliers nog een chip achter de hand voor de rest van de trade deadline, die vanavond om 21.00 uur afloopt. Het is dus goed mogelijk dat de Cavs nog niet klaar zijn vandaag. Wordt mogelijk vervolgd.

Coverfoto: Youtube/Instagram

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen