NBA Special: SportAmerika All-Star Selecties

Detroit Pistons v Minnesota Timberwolves
Eastern Conference All-Stars
Anouar Amrani
Keuzes: Kyrie Irving, John Wall, Jimmy Butler, DeMar DeRozan, Andre Drummond, Pau Gasol en Hassan Whiteside
Verklaring: In het Oosten is er weinig keus in mijn ogen, zelfs een speler als Kyrie Irving verdient een plek in de All Star game. De beste ploeg moet in mij ogen altijd twee of meer vertegenwoordigers hebben. Wat betreft Toronto verdient DeMar DeRozan een plekje voor zijn thuisfans. Hij is een showspeler en doet het heel goed dit seizoen. Hassan Whiteside moet ook hoe dan ook geselecteerd, de blockkoning van de NBA.
Johan Brinkel
Keuzes: Isaiah Thomas, John Wall, Jimmy Butler, Chris Bosh, Paul Millsap, Andre Drummond en Pau Gasol
Verklaring: Een aantal spelers lijken me zekerheidjes. Jimmy Butler en Andre Drummond hadden qua spel eigenlijk een basisplaats verdiend. Voor Paul Millsap geldt dat eigenlijk hetzelfde, ware het niet dat hij structureel onderschat wordt. Voor John Wall geldt min of meer hetzelfde, al helpt zijn losing record met Washington niet echt mee natuurlijk. Chris Bosh en Pau Gasol blijven nog steeds elite big men, en verdienen mijn inziens, zolang er geen aanwijsbaar betere spelers zijn, een All-Star nominatie. Mijn laatste plek reserveer ik voor Isaiah Thomas, die de concurrentiestrijd van Kemba Walker en DeMar DeRozan nipt won.
Roy Foekens
Keuzes: Reggie Jackson, Isaiah Thomas, Jimmy Butler, DeMar DeRozan, Paul Millsap, Andre Drummond en Pau Gasol
Verklaring: Ik kijk het allereerst naar de ranglijst, die is voor mij leidend. Teams/spelers die op een playoff-positie staan krijgen dus de voorkeur. Vandaar bijvoorbeeld Reggie Jackson in plaats van John Wall en/of Pau Gasol in plaats van Brook Lopez of iets dergelijks. Ik twijfelde het meest tussen Pau Gasol, Chris Bosh of Al Horford, maar heb uiteindelijk toch voor Gasol gekozen omdat ik zijn statistieken het beste vind van deze drie heren.
Pieter Horstman
Keuzes: Kemba Walker, John Wall, Jimmy Butler, DeMar DeRozan, Chris Bosh, Paul Millsap en Andre Drummond
Verklaring: Een All-Star team stel je samen zoals je het leven samenstelt: een beetje op gevoel en een beetje berekenend. Je wilt goed teamgedrag waarderen, maar wil ook individueel wat vuur zien. Natuurlijk kan je Isaiah Thomas selecteren over DeMar DeRozan of Kevin Love en Al Horford in plaats van Kemba Walker. Maar dan raakt die balans zoek. Snap je?
Michiel Jonkman
Keuzes: Isaiah Thomas, Kemba Walker, Jimmy Butler, DeMar DeRozan, Paul Millsap, Kristaps Porziņģis en Andre Drummond
Verklaring: Isaiah Thomas lijkt me de reden dat Boston het opeens weer goed doet en meedraait in de subtop van het Oosten. Kemba Walker is de koning van de Clutch en heeft dit jaar een franchise record gezet met zijn puntentotaal. De Bulls zijn nu het team van Jimmy Butler, die soms nog een beetje wisselvallig en beter kán dan hij nu speelt, maar toch de dragende kracht van Chicago is gebleken. DeMar DeRozan speelt fenomenaal voor Toronto, en is mijn inziens de voornaamste reden waarom de Raptors het dit jaar uitstekend doen (dus niet Kyle Lowry!). Paul Millsap is continu ondergewaardeerd, maar extreem nuttig voor de Hawks. Kristaps Porziņģis is een van de populairste spelers van de Knicks, bewees het ongelijk van de criticasters en heeft er eigenhandig voor gezorgd dat New York weer cool is. Andre Drummond was begin van het seizoen reboundkoning, nu iets minder, maar toch nog indrukwekkend goed bezig in Detroit.
Daan van Kooten
Keuzes: Isaiah Thomas, John Wall, DeMar DeRozan, Khris Middleton, Chris Bosh, Paul Millsap en Brook Lopez
Verklaring: De kleine Thomas is een feest om naar te kijken. Zijn zelfvertrouwen en vastberadenheid hebben een enorme invloed op het spel van de Boston Celtics, dat verder een beetje een saai team is. John Wall leidt de Eastern Conference in assists. De schotselectie van DeMar DeRozan is niet alles, maar over zijn 23.3 punten zal je weinig fans horen klagen. Leuk voor de fans in Toronto als hun vertrouwde backcourt het mag opnemen tussen de sterren uit het Westen. Khris Middleton. Tja, wat moet ik zeggen? Ik vind dit zo’n goede speler. Uitstekende defense, een schot om je vingers bij af te likken en een mentaliteit waar je u tegen zegt. Chris Bosh: sorry Andre Drummond, maar de veteraan Bosh is nog steeds een betere speler dan jij. In 2019 zal dat niet meer zo zijn, maar anno 2016 vind ik van wel. Paul Millsap is een uitstekende power forward. Als hij bij de Cavaliers zou spelen in plaats van Kevin Love… Brook Lopez, mits fit, is een van de beste scorende centers in de league. Hij wordt omringd door een blik vol matige spelers, waardoor de Brooklyn Nets een meer dan lelijk eendje is.

Sam Planting
Keuzes: Isaiah Thomas, John Wall, Jimmy Butler, DeMar DeRozan, Chris Bosh, Paul Millsap en Andre Drummond
Verklaring: Bij de Eastern Conference zijn de selecties voor de overige zeven plekken op het All-Star roster snel gemaakt. Zowel John Wall als Jimmy Butler verdienen het qua dit seizoen vertoonde spel zelfs meer dan dan good ol’ Dwyane Wade om te starten in deze editie van het All-Star-gala. Paul Millsap, Chris Bosh en Adnre Drummond zijn drie frontcourt-spelers die een tripje naar Toronto hebben verdiend dit seizoen. Om DeMar DeRozan kun je dit jaar écht niet heen – de dude speelt geweldig. En het laatste plekje wordt bezet door de één-turf-hoge superdwerg van Boston, Isaiah Thomas.

Sasha Sadri
Keuzes: Kyrie Irving, John Wall, Jimmy Butler, DeMar DeRozan, Chris Bosh, Paul Millsap en Andre Drummond
Verklaring: Paul Millsap krijgt van mij de voorkeur in het Oosten op Hawks-ploegmaat Al Horford op basis van zijn ‘all-around game’ en zijn consistente niveau van de afgelopen twee seizoenen. Chris Bosh was er de vorige tien edities bij en lijkt me nu ook een logische keuze, gezien zijn gemiddelde 18,9 PPG en 7,7 RPG dit seizoen. DeMar DeRozan is voor mij van cruciaal belang voor het succes van de Toronto. Tweemalig All-Star John Wall wordt mijn back-up point guard puur op basis van hetgeen hij betekent voor zijn team: sommige wedstrijden kijk je naar de Wizards line-up en vraag je je af hoe ze toch rond de .500 blijven hangen. Jimmy Butler (was de makkelijkste selectie en is geen uitleg voor nodig), rebound-machine Andre Drummond, en Kyrie Irving (past gewoon lekker op het All-Star game) vervolledigen mijn lijstje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen