NBA Recap: Zonder Curry piept en kraakt het in Oakland

San Antonio Spurs v Golden State Warriors
Vannacht moesten de Golden State Warriors het in de eigen Oracle Arena stellen zonder sterspeler Stephen Curry. De scherpschutter kampt met de naweeën van een enkelkwetsuur die hij opliep tegen Oklahoma City. Zonder hun vedette hadden de Dubs alle moeite van de wereld om te winnen van de Atlanta Hawks: na overtime werd het een nipte 105-109 zege.

Bij afwezigheid van Chef Curry was het aan zijn collega-Splash Brother Klay Thompson om de Golden State-kar te trekken. Thompson stelde echter grotendeels teleur in de wedstrijd. Hoewel hij na drie kwarten en een verlenging een degelijke 26 punten had gescoord, was dat getal flatterend. Thompson schoot slechts 8 van zijn 27 (!) schotpogingen raak.
Ook Draymond Green had qua scores geen beste avond. Hoewel hij op één assist na een triple-double maakte en verantwoordelijk voor liefst vijf steals — waaronder één fenomenaal knappe — vielen vooral zijn drietjes niet en schoot hij overall slechts 6/16. Green maakte de mindere dag evenwel goed met een bizarre driepunter in de extra tijd, waarmee hij de wedstrijd op slot schoot, credits kreeg van coach Kerr, en hun interessante relatie onderstreepte.


Voor de Hawks waren de druiven uiterst zuur. Niet alleen had de ploeg van coach Mike Budenholzer de winst goed kunnen gebruiken in de spannende sub-top van de Eastern Conference, maar ook had Atlanta op basis van de vechtlust meer verdiend. “Ze maakten een paar bizarre punten, en wij hadden aan de andere kant dat geluk niet”, verzuchtte Budenholzer na afloop.
Coach Bud kon echter niet anders dan tevreden zijn met de productiviteit van zijn spelers. Zes van zijn tien spelers kwamen in de dubbele cijfers terecht, en vooral Paul Millsap was uiterst goed bezig. Met negentien punten, negen rebounds, vier assists en liefst vier blocks was hij de spreekwoordelijke stok waarmee de Warriors het hardst werden geslagen — ware het niet dat hij de kans op de winst pijnlijke miste.

Voor de Warriors betekende de overwinning de 43e thuiszege op rij. Daarmee komt het record, op dit moment in handen van de Chicago Bulls (tussen maart 1995 en april 1996) angstvallig dichtbij. Extra bonus is dat ze dit record kunnen evenaren als rivaal Oklahoma City Thunder op bezoek komt aanstaande donderdag. Stephen Curry is dan (hopelijk) weer van de partij.
Voor de Hawks is het essentieel om de draad weer op te pakken. Vier van de afgelopen zes wedstrijden gingen verloren. Hoewel de ploeg uit Georgia nog op een ‘veilige’ vijfde plek bivakkeert in het oosten, is de voorsprong op nummer negen Chicago marginaal. De opdracht moge duidelijk zijn: winnen.
Rookie Russell bewijst zijn waarde voor Lakers
D’Angelo Russell kreeg van Lakers-coach Byron Scott lang niet altijd het vertrouwen. Vannacht zorgde de rookie er echter eigenhandig voor dat de geplaagde mannen uit Los Angeles de winst binnenhaalden. Met 39 punten — een rookie record voor dit seizoen — was Russell topscorer van de Lakers, die met 101-107 wonnen.

Onder toeziend oog van Kobe Bryant, die niet speelde, schoot Russel de ene na de andere driepunter raak. Vooral de laatste was van grote schoonheid. Als was hij Stephen Curry legde de 19-jarige Russell aan van grote afstand, om de bal ringloos in het netje te laten ploffen. “I’ve got ice in my veins”, schreeuwde hij daarna richting het publiek.
Niet alleen Russell liet zich van zijn beste kant zien, ook de Spaanse baltovenaar Marcelo Huertas toonde zijn kunsten eindelijk een keer. Eerder dit jaar werd Huertas nog hard uigelachen tijden Shaqtin’ A Fool, maar zijn no look pass van vannacht is om in te lijsten. (Los van deze actie was Huertas’ optreden overigens vrij anoniem.)

De Lakers zorgden dankzij Russell en de kleine hoogtepuntjes her en der voor een enthousiast publiek in Staples Center. Bij vlagen leek het alsof de magie weer terug was bij de goud-paarse brigade. Toch had de ploeg alle moeite van de wereld om de wedstrijd winnend af te sluiten.
Dat was vooral te danken aan de tomeloze energie en inzet van de starters van Brooklyn, die nooit opgaven. Brook Lopez zorgde er met zijn 23 punten eigenhandig voor dat de Nets terugkwamen in de wedstrijd, al moest hij voortijdig het veld verlaten dankzij zes persoonlijke fouten. Thaddeus Young (negentien punten, vijftien rebounds) en Bojan Bogdanovic (achttien punten, negen rebounds) namen gelukkig ook wat scores voor hun rekening. Het mocht echter niet baten. Waarom? D’Angelo Russell.

Score Sheet
Phoenix Suns @ Charlotte Hornets: 92-126
Chicago Bulls @ Miami Heat: 111-129
Portland Trail Blazers @ New York Knicks: 104-85
Orlando Magic @ Dallas Mavericks: 108-121
Atlanta Hakws @ Golden State Warriors: 105-109 (OT)
Brooklyn Nets @ Los Angeles Lakers: 101-107
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen