NBA Recap: Kobe voorbij 33.000, maar Lakers verliezen

1 Kobe
Alweer een mijlpaal vannacht voor Lakers-superster Kobe Bryant vannacht. Niet alleen prijkt de naam van Bryant bovenaan de lijsten wat betreft de All Star Game, maar ook passeerde hij vannacht als derde persoon ooit de grens van 33.000 punten. Helaas hielp het de Lakers niet: ze verloren nipt met drie punten verschil van de Kings (115-118).

Wie dacht dat de Black Mamba dit huzarenstukje bereikte met een discutabel optreden komt trouwens bedrogen uit. Bryant speelde een prima wedstrijd, waarin hij 28 punten (10-18 shooting) scoorde. Dat was net genoeg om de meest productieve Laker van de avond te zijn, want D’Angelo Russell scoorde één puntje minder: 27 punten. Lou Williams deed het ook prima met twintig punten.
De Lakers kwamen mede dankzij dit trio nog in de buurt van de grootste comeback van het seizoen. De Sacramento Kings hadden in de loop van de wedstrijd een comfortabele voorsprong opgebouwd, maar in het vierde kwart verdween die als sneeuw voor de zon. Waar Sacramento slechts 16 punten maakte, scoorden de mannen uit Los Angeles er liefst 39(!).

Een tweede domper voor de Lakers was het feit dat rookie point guard D’Angelo Russell het duel niet kon afmaken. Hij verdraaide zijn enkel en moest het veld verlaten. Jammer, zeker als je weet dat het juist de jongeling was die de Lakers aan de hand nam. Liefst 11 van de 27 punten van Russell werden in het vierde kwart gescoord.
Aan de kant van de Kings reageerde men opgelucht dat de winst werd binnengehaald. Dankzij veelvraat DeMarcus ‘Boogie’ Cousins, die flirtte met een triple double (29 punten, 10 rebounds, 7 assists), werd de avond van Kobe en de Lakers alsnog verpest. Reden te meer voor uitvallende uitblinker D’Angelo Russell om aan te kondigen dat de Kings veel geluk hadden gehad.

Hoewel ongelukkig met de afloop van de wedstrijd, was Kobe Bryant in tegenstelling tot zijn rookie wél erg blij na afloop met een speciaal cadeautje. Uit handen van Kings-general manager Vlade Divac kreeg hij namelijk een afscheidscadeau: een Hornets-shirt met rugnummer acht. Bijzonder, want Divac werd als Laker ooit weggesluisd naar de Hornets zodat Kobe Bryant kon worden ingelijfd.
Bijna twintig jaar terug was Divac vol onbegrip over die zet, anno 2015 begrijpt hij het maar al te goed. “Ik begreep het niet in het begin, maar ik had later hetzelfde gedaan als ik in de schoenen van Jerry West stond. Het is een no-brainer om mezelf te ruilen voor Kobe.”
Jazz verliezen weer van Rockets
Voor de tweede keer in een aantal dagen tijd hebben de mannen van Utah Jazz verloren van Western Conference-concurrent Houston Rockets. In een enerverend duel in Texas wisten de Rockets de wedstrijd vooral in het derde kwart naar zich toe te trekken. Het werd uiteindelijk 94-103.

De wedstrijd was er een van twee gezichten. Enerzijds was er het sterke optreden van James Harden, die met 33 punten de Rockets aan de hand nam en weer wat beter in zijn vel lijkt te zitten. Maar tegelijkertijd waren er ook een aantal kolderieke (Hardeniaanse) akkefietjes in de hele Rockets-ploeg waar je je vraagtekens bij kunt zetten.
Zo gooide ‘The Bearded One’ aan het einde van het tweede kwart zonder duidelijke reden de bal zomaar over de zijlijn, tot grote hilariteit én onbegrip van zijn ploeggenoten. Ook Jason Terry had zo’n moment: hij passte de bal richting Ariza, die als bankzitter op dat moment niet meedeed aan het spel. Gelukkig maakte een briljant defensief (!) momentje van Harden veel van dit soort bloopers goed.


Ondanks het turbulente seizoen doen de Rockets het nog best aardig in de Western Conference. Ze staan op het moment keurig zevende, met uitzicht op plek zes. De Jazz staan weliswaar achtste, maar moeten vrezen voor die positie met de hete adem van Portland en Sacramento in hun nek.
Score Sheet
Atlanta Hawks @ Philadelphia 76ers: 126-98
Boston Celtics @ Chicago Bulls: 92-101
Utah Jazz @ Houston Rockets: 94-103
Los Angeles Lakers @ Sacramento Kings: 115-118
Foto: Getty Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen