NCAA heft beperkingen Clemson op

Tiger Practice
Waar eerder deze week nog bekend gemaakt werd dat Clemson op basis van NCAA-regels slechts beperkt zou mogen trainen in aanloop naar de College Football Play-offs finale, is vandaag naar buiten gekomen dat de NCAA Clemson voor de gelegenheid vrijstelling verleend ten aanzien van deze regels. Ten gevolge van deze vrijstelling mogen Tiger-spelers nu colleges missen en wordt hen toegestaan meer dan 20 uur per week en 4 uur per dag met sport bezig te zijn.
Athletic Director
Ondanks de vrijstelling van de NCAA gaf athletic director Dan Radakovich onmiddellijk aan dat Clemson zich in grote lijnen nog steeds aan de NCAA-richtlijnen zal houden. Ook stelde hij direct dat docenten het recht is voorbehouden colleges verplicht te stellen voor alle studenten. “We zijn blij dat de NCAA het belang van onze student-atleten voorop gesteld heeft door hen toe te staan zich adequaat voor te bereiden op het nationaal kampioenschap. Desalniettemin zal er niet veel aan onze voorbereiding veranderen.” aldus Radakovich.
Alabama
Clemson speelt komende maandag de College Football Play-offs finale tegen Alabama. Het voorjaarssemester op die universiteit begint pas twee dagen na de finale. Het football team van Alabama was daarom sowieso niet gebonden aan de NCAA-restricties. Hoewel bij Clemson wordt beweerd dat de voorbereiding niet veel anders zal zijn nu de NCAA de regels heeft losgelaten, is het in principe wel zo eerlijk dat de regels nu voor allebei de teams gelijkgetrokken zijn.
Foto: Tigernet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen