NBA Playoffs Update #9 – Warriors geen sweep, drie gelijke series

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

WARRIORS – SPURS EINDIGT NIET MET EEN SWEEP

DE HEADLINES

Voordat de playoffserie begon, leek het erop dat de Warriors met 4-0 door zouden gaan naar de volgende ronde. De Spurs dachten daar anders over.
De wedstrijd leek op een vechtpartij voor de overwinning. Nog steeds zonder Gregg Popovich, maar met uitblinkers Ginobili en Aldridge waren de Spurs sterker dan de Warriors. Vooral de Argentijn liet in het laatste kwart vechtlust zien. Hij botste met z’n knie tegen een andere knie aan, waardoor het erop leek dat hij de wedstrijd uit moest zitten. Het publiek en vooral het Argentijnse gedeelte daarvan dacht er anders over en scandeerde Manu’s naam in een staande ovatie. Ginobili speelde verder en de Spurs sloten de wedstrijd goed af. Het duel eindigde 90-103 in het voordeel van San Antonio.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Spurs deden Popovich eer aan met de winst. De Warriors staan nog wel gewoon voor in de serie met 3-1. De volgende wedstrijd wordt weer gespeeld in Oakland van dinsdag naar woensdagnacht om 04:30 uur Nederlandse tijd.

GIANNIS ANTETOKOUNMPO ZORGT VOOR 2-2

Game 4 van de Celtics tegen de Bucks was een echte nagelbijter. Milwaukee had in de eerste helft de touwtjes in handen, maar de Celtics kwamen terug im het derde kwart. In de laatste tien seconden van de wedstrijd bracht Giannis Antetokounmpo de Bucks op voorsprong met een putback lay-up. Het lukte Boston niet meer om te scoren en het werd 102-104 voor Milwaukee.
Jaylen Brown was de man van de wedstrijd aan de kant van de Celtics. Met 34 punten was hij de topscorer. Daarnaast stond hij met 41 minuten het langst op het veld. Voor de bank van Boston stelde teleur met maar 15 punten in totaal waarvan er 13 van Marcus Morris waren.

UP NEXT

De serie staat nu met 2-2 gelijk. De Boston Celtics spelen de volgende wedstrijd thuis. Game 5 is dinsdagnacht om 01:00 uur Nederlandse tijd. Vooral de bank van Boston moet het beter doen om weer op voorsprong te komen. The Greek Freak en de Bucks zullen er alles aan doen om weer te winnen.

RAPTORS EN WIZARDS KOMEN OOK OP GELIJKE STAND

John Wall en Bradley Beal lieten eindelijk zien wat ze waard zijn. Met 58 punten bij elkaar liet het duo zien dat de eerste ronde nog lang niet voorbij is. Toronto speelde de eerste helft beter maar Washington ontwaakte in het derde kwart met 40 punten. De Raptors hadden daar geen antwoord op en verloren uiteindelijk met 98-106.

UP NEXT

Game 5 wordt van woensdag naar donderdagnacht gespeeld om 01:00 uur Nederlandse tijd. De Raptors spelen dan thuis. Game 6 is weer in Washington.

CAVALIERS KOMEN TERUG IN STIJL

Net als in game 3 kwamen de Cavaliers in matchende pakken naar het stadion. Eenmaal in basketbaltenue werd er een gladiatorenstrijd gespeeld en kwam Cleveland als overwinnaar naar buiten.
Met veel agressieve plays tussen vooral LeBron James en Lance Stephenson was er kritiek op de scheidsrechters. Victor Oladipo schoot slechts 25%, wat ver onder de maat is. De Cavaliers wonnen uiteindelijk met 104-102.

UP NEXT

Kevin Love speelde een magere wedstrijd met maar 5 punten. King James had 32 punten en speelde bijna de hele wedstrijd. Hij stond wel 46 minuten binnen de lijnen. Ondanks het fysieke spel is er niemand gewond geraakt voor game 5. George Hill bleef al op de bank tijdens game 4.
Ook deze serie staat 2-2 gelijk. De volgende wedstrijd is van woensdag naar donderdagnacht om 01:00 Nederlandse tijd. De Cavaliers hebben dan thuisvoordeel.

Coverfoto: Issac Baldizon/NBAE via Getty Images