NBA Playoffs Update #34: Warriors op voorsprong


De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.


CURRY IN MVP MODE, NOG EEN BLOWOUT


 

DE HEADLINES

Het is dit seizoen in de NBA playoffs redelijk normaal om met een blowout te winnen. Dat gebeurde opnieuw in game 3 tussen de Warriors en de Rockets. Sterker nog, na grote verschillen in Game 1 en 2 liep wedstrijd 3 helemaal uit de hand in het voordeel van Golden State. Er werd met wel liefst 126-85 gewonnen; 41 punten meer!
De Rockets leken in game 3 op een G-league team. Met wel 19 turnovers, waar ze gelijk 28 punten uit tegen kregen, leken ze machteloos. Golden State speelde verdedigend uitstekend. Daarnaast hebben ze het op alle hoofdstatistieken beter gedaan: een hoger schotpercentage, meer rebounds, meer blocks, meer steals etc. De Warriors wonnen deze pot moeiteloos en zo hebben ze goed gebruik gemaakt van het spelen in eigen huis.

STEPH. CURRY.

De tweevoudig MVP liet zich weer van zijn beste kant zien. Met 35 punten was Stephen Curry de uitblinker van de monsterzege op Houston. Het derde kwart was van hem. Chef Curry schoot toen 7 uit 7 en maakte daardoor 18 punten. Zo liet hij weer zien wat hij kon. Met 18 punten in game 1 en 16 punten in game 2 was hij niet de meest indrukwekkende speler van deze serie. Daarnaast had hij in allebei die wedstrijden slechts 2 driepunters in totaal gemaakt. Voor zijn doen is dat mager.
Ook liet Chris Paul Steph Curry twee keer op zijn kont vallen. Eén keer in game 1 en één keer in game 2. Daardoor nam CP3 eindelijk wraak op de gruwelijke ankle breaker van drie jaar geleden. Vandaag niet, moet Curry hebben gedacht. Hij schoot gewoon weer boven 40% vanaf de driepuntlijn en leek geen moeite te hebben met welke verdediger dan ook. Naast Curry scoorde alle starters van Golden State ook in dubbele cijfers.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Golden State Warriors hebben nu 16 achtereenvolgende thuiswedstrijden gewonnen. Daarmee hebben ze een record van de 1990-1991 Chicage Bull verbroken. De Houston Rockets krijgen van dinsdag naar woensdag nacht om 03:00 opnieuw de kans om die reeks te beëindigen. Als dat ze lukt staat de serie gewoon weer 2-2 en dan krijgen ze de kans om er in eigen huis 3-2 van te maken. Dan moeten ze eerst game 4 zien te winnen en om dat te doen moeten ze veel beter spelen dan in de eerste wedstrijd in Oakland.

Coverfoto: Ezra Shaw/Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen