Stanley Cup Update #40: Knights rijgen ook Jets aan het zwaard


De eerste finalist is inmiddels bekend. De Vegas Golden Knights vertegenwoordigen de Western Conference in de Stanley Cup Final. Hoe het verder gaat in de play-offs lees je in onze dagelijkse update.DE HEADLINES

Het houdt maar niet op voor de Vegas Golden Knights. De ploeg van succescoach Gerard Gallant zette in Game 5 de Winnipeg Jets nog meer met de rug tegen de muur door na vijf minuten de score te openen. Alex Tuch werd opgeraapt bij de Minnesota Wild, waar hij vorig jaar slechts zes wedstrijden speelde, maar nu scoorde hij die belangrijke goal voor de Knights.
Winnipeg voerde in de slotfase van de eerste periode de druk op. Josh Morrissey zag een gaatje en klopte Marc-André Fleury. Het was de enige goal die Flower toestond. Ryan Reaves herstelde in de tweede periode de voorsprong van de Knights. Daarna was het aan Fleury. De Jets zochten wanhopig die gelijkmaker, maar ze vonden hem niet. De ‘afdankertjes’ uit Las Vegas gaan naar de Stanley Cup Final.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

GOLDEN KNIGHTS WINNEN SERIE: 4-2
De Vegas Golden Knights herschrijven de geschiedenisboeken en spotten en passant met de ongeschreven wetten. Nooit eerder was een nieuwe franchise zo succesvol in het eerste jaar. Het is ook niet gebruikelijk dat de winnaar van de Western Conference de Clarence S. Campbell Bowl daadwerkelijk in ontvangst neemt. Het zou ongeluk brengen. Niemand geloofde in september in de kansen van deze ploeg. De bookmakers hadden er 500 dollar voor over als je één dollar op de Golden Knights durfde te zetten.
Diezelfde Knights zijn nog vier zeges verwijderd van de heilige graal. Voor de Jets eindigt het seizoen in een anticlimax. Patrik Laine en Paul Stastny kwamen in de WCF nooit echt los en Connor Hellebuyck moest z’n meerdere erkennen in Marc-André Fleury.

Cover photo: Trevor Hagan/The Canadian Press via AP

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen