NBA Playoffs Update #22 – Warriors en Rockets vergroten voorsprong naar 3-1


De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.


SPLASH EN BRICKS


DE HEADLINES

Warriors – Pelicans, Game 4 was een wedstrijd die geen moment spannend is geweest. Al in het eerste kwart maakte Golden State 37 punten en New Orleans slechts 22. Die achterstand hebben de Pelicans nooit meer ingehaald. Vlak voor rust kwamen de vogels na een goede run nog in de buurt, maar de Warriors waren niet onder de indruk. In de tweede helft ging Golden State rustig verder met het uitbouwen van de voorsprong. De ploeg won uiteindelijk met 118-92, in een blow-out victory.
Kevin Durant was de man van de wedstrijd. Hij maakte 38 punten en had een schotpercentage van 55%. Draymond Green kwam 1 field goal, 1 rebound en 1 assist te kort voor een triple-double. De Splash Brothers voegden samen bij elkaar ook nog eens 36 punten toe. Golden State speelde dus een prima wedstrijd. De ploeg maakte bijna de helft van alle schoten en een derde van alle driepunters viel binnen.
New Orleans daarentegen schoot slechts 36,4% en maar 15,4% vanaf de driepuntlijn. Dat waren teveel bakstenen om een kans te maken tegen dit machtige Warriors team. Stephen Curry haalde in game 4 Manu Ginobili in met gemaakte driepunters in de playoffs. Ginobili heeft er 324 en Curry nu 325. Daarmee staat The Chef derde op de lijst achter LeBron James en Ray Allen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Warriors hebben al een keer eerder een 3-1 voorsprong in de serie weggegeven. Er is nog hoop voor de Pelicans maar de kans dat de Warriors dit nog een keer laten gebeuren is nihil. Van dinsdag naar woensdagnacht om 04:30 uur Nederlandse tijd is de volgende wedstrijd.


ROCKETS WINNEN GAME 4 OP CHRIS PAUL’S VERJAARDAG


DE HEADLINES

De Jazz verloor ook game 4 met grote afstand. Het verschil in punten was minder dan in game 3, maar Houston won opnieuw een blow-outJames Harden maakte wel 24 punten, maar speelde geen goede wedstrijd. The Beard schoot in totaal 8 uit 22 waarvan 1 uit 7 van achter de driepuntlijn. Daarnaast had hij ook nog eens 8 turnovers.
De uitblinkers waren Chris Paul, die zijn 33e verjaardag vierde, en Clint CapelaCP3 was aanvallend het beste met 27 punten, 12 rebounds en 6 assists. Capela was geweldig in de verdediging met 6 blocks en 2 steals. Hij pakte ook 15 rebounds.
Donovan Mitchell probeerde het aan de kant van Utah. Spida Mitchell maakte 25 punten maar slechts een derde van zijn schotpogingen ging erin. Hij alleen was niet genoeg. Rubio was nog steeds afwezig. De Houston Rockets wonnen met 100-87 van Utah Jazz.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Dante Exum raakte geblesseerd en Ricky Rubio was al uitschakeld door zijn blessure. Dat geeft Jazz nog meer problemen dan ze al hadden. Beide spelers hebben een hamstringblessure. Van Rubio wordt gehoopt dat hij in game 5 kan spelen. Hoe zwaar Exum is getroffen is nog niet bekend.
De Houston Rockets staan al met één been in de volgende ronde. De sympathie is er voor Utah Jazz, dat wordt geleid door de indrukwekkende rookie Mitchell. De kans dat de Jazz doorgaat is ontzettend klein. Zowel bij Warriors – Pelicans als Rockets – Jazz serie moet game 5 nog worden gespeeld, maar het lijkt erop dat de Western Conference Final al bekend is. Utah krijgt van dinsdag naar woensdagnacht om 02:00 uur Nederlandse tijd in ieder geval nog een kans om een wedstrijd te winnen.


JRUE HOLIDAY EXTRA


EXTRA HEADLINE

Naast de wedstrijd van de Warriors en de Pelicans was er aandacht voor de dochter van Jrue Holiday. Ze heet Jrue Tyler (J.T.) en is geboren in september 2016. Het bijzondere aan dit verhaal is dat moeder Lauren Holiday (voetballer USA) een hersentumor had tijdens haar zwangerschap. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en nu zijn ze regelmatig te zien bij Pelicans wedstrijden. Jrue Holiday vindt zelf dat de positiviteit die hij nu thuis heeft te zien is aan zijn spel. In 2016 was hij een tijd afwezig. Deze playoffs is hij een van de uitblinker van New Orleans.

Coverfoto: Rocky Widner/NBAE via Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen