Stanley Cup Update #27: Lightning en Knights ronde verder


In de tweede ronde van de play-offs zijn de eerste beslissingen gevallen. Zes teams maken nog kans op de Stanley Cup en in onze dagelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

De Boston Bruins moesten de laatste drie wedstrijden telkens in de achtervolging. Na de verloren eerste wedstrijd namen de Tampa Bay Lightning het voortouw in de duels die volgden. Dat een openingstreffer geen garantie op succes is, werd duidelijk in Game 5. Tampa Bay begon sterk, maar het was David Krejci die namens Boston de score opende. Met de gelijkmaker drukte Brayden Point nog maar eens zijn stempel op deze serie. De 2-1 van J.T. Miller zette het mes op de keel bij de Boston Bruins. Patrice Bergeron en de zijnen gingen in de derde periode wanhopig op zoek naar goals, maar vonden Andrei Vasilevskiy op hun weg. Anton Stralman maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

LIGHTNING WINNEN SERIE: 4-1
Voor de Boston Bruins zit het seizoen er nu op. Toch ziet de toekomst er goed uit voor de franchise. Een aantal rookies drukte dit jaar al de neus aan het venster. Voor de Tampa Bay Lightning gaat het vooral om het hier en nu. De manschappen van Jon Cooper staan voor de tweede keer in drie jaar in de finale van de Eastern Conference. De tegenstander komt uit de serie tussen Pittsburgh en Washington.DE HEADLINES

De San Jose Sharks speelden in een film die ze zo goed hebben leren kennen de afgelopen week. Kansen kregen ze genoeg, maar steeds stond Marc-André Fleury op zijn post. De goalie van de Vegas Golden Knights kreeg er in Game 6 twee vrienden bij. Paal, lat en uitstekend keeperswerk hielden de Sharks van scoren. Een goal van Jonathan Marchessault in de tweede periode maakte het allemaal nog pijnlijker voor de thuisploeg. Na de 2-0 van Nate Schmidt kon het worstcasescenario uit de kast voor San Jose. De ploeg scoorde al zo moeilijk en nu hadden ze drie goals nodig om in leven te blijven. Het bleek te veel gevraagd. Na het slotakkoord van Cody Eakin mocht Fleury z’n vierde shutout van dit postseason noteren.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

GOLDEN KNIGHTS WINNEN SERIE: 4-2
Vanwege de vele mutaties werd niet veel van deze Sharks verwacht, maar de ploeg hield zich knap staande. De jonkies lieten zich zien en deze zomer zal de organisatie proberen John Tavares te strikken. Het sprookjesboek van de Vegas Golden Knights is weer een hoofdstuk rijker. Fleury was geweldig tegen de Sharks en Gerard Gallant heeft wat levensgevaarlijke lijnen tot zijn beschikking. In het eerste jaar van hun bestaan staan de Golden Knights in de Conference-finale. De tegenstander komt uit Winnipeg of Nashville.

Coverfoto: Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen