NBA Playoffs 2019: Raptors voor het eerst naar NBA Finals

De Toronto Raptors hebben zich ten koste van de Milwaukee Bucks geplaatst voor de NBA Finals. Na een 94-100 overwinning is de stand 4-2 in het voordeel van de Raptors. Het behalen van de NBA Finals is de eerste keer dat ze dit in hun clubhistorie doen.

GAME 6: MILWAUKEE BUCKS 94 – 100 TORONTO RAPTORS

THE HEADLINES

Toronto is voor het eerst in de clubhistorie door naar de NBA Finals. In de zesde wedstrijd van de serie werd Milwaukee met 94-100 verslagen. De Bucks begonnen goed aan de wedstrijd, vooral vanaf de driepuntlijn. De ploeg uit Milwaukee schoot in de eerste 12 minuten 6 om 9 van achter de driepuntlijn. De Bucks eindigden het eerste kwart met een 15-2 run waarmee ze met 13 punten voorsprong het tweede kwart ingingen. De Raptors deden vervolgens wat terug en stonden na de eerste helft nog maar met zeven punten achter. In het vierde kwart ging het echter allemaal de kant op van de Raptors. Met een 26-3 run pakten ze een voorsprong van acht punten. De voorsprong gaven ze in de slotfase niet meer uit handen.
Kawhi Leonard was van onschatbare waarde voor het team uit Canada. Hij was goed voor 27 punten, 17 rebounds en zeven assists. Met die 17 rebounds heeft hij een nieuw career-high in de play-offs. Verder kwamen Pascal Siakam en Kyle Lowry in 41 minuten uit op 18 en 17 punten respectievelijk. Bij de Bucks kwam Giannis Antetokoumpo tot 21 punten, 11 rebounds en vier assists. Verder was Brook Lopez goed voor 18 punten en negen rebounds.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van donderdag op vrijdag (03:00) zullen de Toronto Raptors aan hun eerste NBA Finals gaan beginnen. De Warriors daarentegen gaan aan hun vijfde opeenvolgende NBA Finals beginnen en spelen voor het eerst in die reeks niet tegen de Cleveland Cavaliers.

(Cover Foto: Frank Gunn/CP)