NBA Highlight Reel: Photobomb Durant, Prigioni pikt pockets


Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, en een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.
1. KD met Tarzan-esque gebrul
In de sportwereld, en dus natuurlijk ook in de NBA, zijn er ongelofelijk veel pre-game rituelen te vinden die de sporter helpt te focusen, zijn tegenstander te intimideren of gewoon louter als entertainment. Vooral die vaak overdreven ingestudeerde nummertjes kunnen dan nog al eens als over the top beschouwd worden. Kevin Durant had gisterennacht zo zijn eigen manier om de wedstrijd aan te vangen. Props voor de verslaggeefster die koelbloedig haar lach wist in te houden!

2. Pablo met imponerende statistieken
Los Angeles Clipper veteraan Pablo Prigioni wist woensdagnacht maar liefst acht steals te noteren in de 90-104 overwinning tegen de Miami Heat, meteen goed voor zijn career-high. En dat in amper veertien minuten speeltijd!

3. Vonleh op de foto met defensieve reus
Rudy Gobert wordt door de kenners doorgaans erkend als een van de twee, samen met Hassan Whiteside, rim protectors in de NBA. Door zijn blessure komt de Fransman nog niet in aanmerking om in de ranking opgenomen te worden, maar met een gemiddelde van 2.6 blocks per game staat hij virtueel tweede in de NBA. Daar had Noah Vonleh, center bij de Portland Trail Blazers, helemaal geen boodschap aan en dunkt Gobert’s spanwijdte van 2.36m helemaal stuk. Ouch!

4. No Westbrook, no problem
De hierboven vernoemde oerkreet moet zijn effect wel degelijk gehad hebben. Westbrook kreeg in het tweede kwart zijn tweede technische fout en moest Kevin Durant tegen (een weliswaar verzwakt) Dallas de klus in zijn eentje klaren. In een wedstrijd waarin coach Carlisle de starters een snipperdag schonk, tekende Durant aan voor 29 punten, tien rebounds en vier assists. Hier scoort hij eventjes acht punten in 40 seconden:

5. Fan scoort half court shot
De afgelopen week was het niet de NBA dat het nieuws in de VS domineerde, niet de nakende presidentiële verkiezingen, maar de jackpot van ongeveer anderhalf miljard Euro in de Powerball-loterij. Dat niet iedereen die pot kan winnen is natuurlijk vanzelfsprekend en mijn persoonlijke plannen om m’n eigen eiland te kopen heb ik, voorlopig, tijdelijk opgeborgen. Voor sommigen onder ons zijn er weliswaar leuke troostprijzen. Zo wint deze Rockets-fan 25.000 dollar.

Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen