NHL Three Stars: Alex Ovechkin blijft maar scoren

3starsNHL
Een nieuwe week met nieuwe hoogtepunten en nieuwe topprestaties. De competitie nadert nu een belangrijke fase, waarin de eerste zekerheden voor de play-offs al een beetje duidelijk worden, terwijl andere teams nog flink zullen moeten aanpoten. Een overzicht van de beste spelers van deze week.
3: Louis Domingue
Momenteel zijn er een paar jonge goalies furore aan het maken in de NHL. Joonas Korpisalo en Anton Forsberg vervangen de geblesseerde goalies in Ohio, John Gibson gaat naar de All-Star Game namens Anaheim en in Detroit beleeft Petr Mrazek zijn definitieve doorbraak. De absolute ster van deze week speelt echter in de woestijn van Arizona: Louis Domingue. De jonge doelman speelt dit seizoen veel wedstrijden sinds de blessure van vaste goalie Mike Smith en maakt daarin indruk. Deze week viel hij op met een shutout tegen Nashville Predators. Tegen Calgary hoefde Domingue slechts één keer te vissen, tegen Edmonton drie keer. Dat leverde hem een save percentage op van 95% deze week over drie wedstrijden. En drie overwinningen, ook niet onbelangrijk: Louis Domingue is hot like desert sand!

2: Brent Burns
brent burns
De baard van Brent Burns is nog altijd de mooiste van de NHL en gelukkig is dat het enige van hem wat momenteel niet on fire is. De verdediger speelde een belangrijke rol voor de Sharks, die de afgelopen week drie duels wisten te winnen en verloren van Detroit Red Wings. In die vier wedstrijden noteerde Burns twee goals en vier assists. De goal tegen Toronto Maple Leafs was de game winning goal. Zijn point streak behelst inmiddels een totaal van acht wedstrijden. Zijn +5 rating in de duels van afgelopen week toont aan dat hij dat offensieve geweld kon combineren met defensieve efficiency. Just a thing: met 18 goals staat hij momenteel veertiende op de topscorerslijst. Geen enkele verdediger scoorde dit seizoen meer doelpunten dan Burns.
1: Alex Ovechkin
Washington Capitals v Carolina Hurricanes
Niemand anders kwam deze keer in aanmerking voor de nummer één positie. Dit was de week van Alex Ovechkin. De Russische sniper scoorde zijn 500ste doelpunt in de NHL in een week waarin hij 5 goals wist te maken in 3 duels en staat daarmee nu op 501 treffers. In totaal speelde de Rus 801 duels in de NHL. Ovechkin is ‘pas’ 30 en als je nagaat dat de 43-jarige Jaromir Jagr nu op 737 goals in 1591 duels staat, dan zijn wij erg benieuwd waar Ovechkin uiteindelijk uit gaat komen.
Eerder was er nog wel eens kritiek op het defensieve spel van Ovechkin. De aanvaller zou zijn treffers alleen in de powerplay kunnen maken en geen moeite doen om defensief werk te verrichten. Daarmee heeft Ovechkin inmiddels wel afgerekend en dat bleek ook deze week. Twee treffers vielen op de powerplay en Ovechkin combineerde zijn vijf goals met een +6 rating over drie duels.
Foto’s: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen