NBA Highlight Reel: Ke-Deng-ke-Deng en Blake Griffin is back

deng
Dag twee van de NBA Play-offs zit er op en in deze highlight reel kijkt de redactie van SportAmerika terug op de vier duels van afgelopen nacht. Met vandaag: Luol ‘Kedeng Kedeng’ Deng is on fire, ball movement in Cleveland en Blake Griffin die laat zien dat hij helemaal terug is van weggeweest.
Cleveland Cavaliers
Dag twee van de play-offs begon in Cleveland, waar de Cavs en Pistons hun series startten. Detroit begon sterk, maar moest in de tweede helft het hoofd toch buigen voor de Cavs van LeBron James (101-106). James eindigde met 22 punten en 11 assists, maar krijgt misschien wel iets té veel vertrouwen in de kwaliteiten van zijn teamgenoten.


Het spel van Cleveland wordt vaak bekritiseerd omdat het te veel op iso plays gericht zou zijn. Dat de Cavs ook het passen onder de knie hebben wordt echter duidelijk uit onderstaand filmpje.

Luol Deng
Wedstrijd twee van de avond werd gespeeld tussen de Charlotte Hornets en de Miami Heat. In het reguliere seizoen verdeelden de teams de winstpartijen, maar gisteravond had de Heat geen kind aan Charlotte. De gasten konden alleen in het tweede kwart de Heat bijbenen, maar gaven in de overige kwarten niet thuis: 91-123 — een play-off record voor Wade en co.


Grote man aan de kant van de Heat was Luol Deng. De ervaren forward ging los voor 31 punten. Center Hassan Whiteside droeg bij met 21 punten en 11 rebounds.

San Antonio Spurs
Vooraf werd al niet veel verwacht van de ontmoeting tussen de Memphis Grizzlies en San Antonio Spurs. En na vanavond zullen de meningen het helemaal eens zijn. San Antonio eens te meer zien waarom ze de best verdedigende ploeg in de regular season waren. De Grizzlies kwamen niet verder dan 74 punten. Eindstand 74-106.


Met name Lance Stephenson zal met weinig plezier terug denken aan wedstrijd één. Born Ready werd gek van de verstikkende defense van Kawhi Leonard.


Blake Griffin is back
De laatste wedstrijd van afgelopen nacht werd gespeeld in Los Angeles. De als nummer vier geplaatste Los Angeles Clippers ontvingen in Staples Center de number five seed Portland Trail Blazers. De overwinning ging uiteindelijk redelijk eenvoudig naar de Clippers, 95-115.
Fans van de Clippers zullen met name blij zijn met het spel van Blake Griffin. De power-forward moest dit seizoen lang toekijken vanaf de zijlijn, maar lijkt op tijd in vorm voor de play-offs en doet weer ouderwetse Blake-dingen.

Het duel der point guards werd beslist in het voordeel van Chris Paul. Hij eindigde met 28 punten en noteerde een plus/minus van +29.

Top 10

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen