Kawhi Leonard opnieuw Defensive Player of the Year

Miami Heat v San Antonio Spurs - Game Three
Kawhi Leonard van de San Antonio Spurs is voor het tweede jaar op rij gekozen tot beste verdedigende speler van het NBA-seizoen 2015-2016. Dat maakte de NBA maandag bekend. De 2.01 meter grote forward-guard bleef Golden State Warriors-speler Draymond Green en Miami Heat-center Hassan Whiteside in de verkiezing en is daarmee de eerste non-center sinds Dennis Rodman die de award opeenvolgend wint.
De San Antonio Spurs zijn bezig aan een van de beste seizoen uit de geschiedenis van het team. Onder leiding van de 24-jarige Leonard had het team de beste verdediging in de NBA en behaalde het een record van 67-15. Leonard zijn statistieken springen er niet uit met 1.78 steals (twaalfde in de NBA) en bijna 1 block per wedstrijd. Op geavanceerdere statistieken komt zijn waarde meer naar voren. Zo wordt hij amper meer opgezocht door andere spelers als ze één op één staan.


In de play-offswedstrijd tegen de Memphis Grizzlies werd dit zondag nog duidelijk waarom.


Leonard werd 84 van de 130 keer op nummer één gezet op de lijstjes die ingeleverd moesten worden voor de Kia Defensive Player of the Year. Met nog een aantal tweede en derde plaatsen leverde het hem 547 punten op, tegenover 421 punten voor Green (44 eerste plaatsen). Whiteside volgt op gepaste afstand in de uitslag met in totaal 83 punten.
Foto: Getty Images.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen