Dutch Report: Jansen rots in de branding voor Dodgers

Kenley Jansen
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Week 2 (maandag 11 april t/m zondag 17 april)
Schoop
Jonathan Schoop voert nog steeds de lijst aan. En terecht. Op bezoek bij de Boston Red Sox was de 24-jarige tweede honkman van de Baltimore Orioles goed voor een RBI-double en een Simmons-achtige vangbal in het foul ball-gebied. In de serie met de Texas Rangers toonde Schoop zijn power door niet één, maar twee homeruns te slaan in één wedstrijd. Zelfs Keith Law is enthousiast.

Jansen
Soms denk je dat de Los Angeles Dodgers er beter aan doen om Kenley Jansen alle innings te laten gooien zodra de startende werper uit de wedstrijd wordt gehaald. Zo gaf reliever Chris Hatcher op 12 april tegen de Arizona Diamondbacks de overwinning uit handen. Een dag later leek er opnieuw een meltdown van de Dodgers bullpen in de maak, gelukkig kwam Jansen al in de achtste inning in het veld en haalde de overwinning binnen door het gooien van 1 2/3 puntloze innnings. Sindsdien presteert de bullpen beter met Jansen als speerpunt (5 2/3 puntloze innings dit seizoen met 6 strikeouts, slechts twee honkslagen tegen en geen enkele walk).

Bogaerts
Voorafgaand aan het duel met de Baltimore Orioles kreeg Xander Bogaerts de AL Silver Slugger Award uitgereikt voor de beste slagman op zijn positie in het seizoen 2015. Niet veel later liet de shortstop van de Boston Red Sox zijn knuppel spreken (4-uit-12 tegen de O’s) met een RBI-single en een RBI-double. In drie wedstrijden tegen de Toronto Blue Jays ging hij 2-uit-12 met drie binnengeslagen punten, waaronder zijn eerste bomb: een three-run homer over de Green Monster.

Gregorius
Na een lekkere eerste week had Didi Gregorius moeite om de bal in het spel te brengen. In de twee wedstrijden met de Toronto Blue Jays kwam de shortstop van de New York Yankees niet verder dan één honkslag. In de serie met de Seattle Mariners sloeg Gregorius 1-uit-12 met een double. Gelukkig wel een verdedigend hoogtepuntje, zo tikte hij Robinson Cano uit na een knappe vangbal.

Simmons
“Het is mijn eerste kennismaking over hoe F-ing goed deze gozer is.” Dit zei Los Angeles Angels closer Huston Street nadat Andrelton Simmons op spectaculaire wijze een foul ball wist te vangen (zie video). Spelers bij de Angels weten nu ook hoe het is om met Simmons samen te spelen. In het duel met de Minnesota Twins wist hij zelfs met een katachtige duik een honkloper uit te tikken op het tweede honk. Zijn bijnaam is niet voor niets Simba. In de serie met de Oakland Athletics sloeg Simmons 3-uit-13 met twee binnengeslagen punten. Ook tegen de Twins sloeg Simmons 3-uit-13 en mag hij zich nu trots bezitter noemen van een 10-game hitting streak.

Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Phrake Photography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen