NHL play-offs: Capitals op drempel volgende ronde

Vandaag drie duels in de eerste ronde van de NHL play-offs en in alle gevallen werken de ploegen hun derde wedstrijd af, uitgaande van een 2-0 voorsprong van één van beide ploegen. Rowdy van Grieken en Jeroen Veenstra vertellen hoe dat afliep.
Philadelphia Flyers – Washington Capitals
De Capitals wonnen beide wedstrijden in Washington, waardoor ze nu met 2-0 voorstaan in gewonnen wedstrijden tegen Philadelphia. Vannacht konden de Flyers, op de avond toegewijd aan het overlijden van oprichter en voormalig eigenaar Ed Snider, de marge van Washington verkleinen.
Op zijn zachtst gezegd verliep Ed Sniders avond niet zoals gepland, met dank aan de Flyers-fans. Tijdens het moment stilte kreeg Washington kreten als “F*** you Caps” naar het hoofd geslingerd en veroorzaakten de fans ook nog een tijdstraf voor het op het ijs gooien van de speciale Ed Snider-shirts. De Capitals wonnen ruim in Philadelphia. Ondanks de vroege goal van Michael Raffl, wist Washington vijf keer op de powerplay te scoren, plus nog een (tweede) goal van Ovechkin. Dit leverde een 1-6 overwinning op.

Minnesota Wild – Dallas Stars
De Wild moest vanavond winnen, willen ze nog enige rol van betekenis spelen in deze series. Dallas won de eerste twee duels en deed dit op een zeer overtuigende wijze.
Twee vroege goals van Patrick Sharp zetten Dallas al vroeg op voorsprong. Chris Porter bracht de marge terug naar één, vlak voor het verstrijken van de eerste periode, waarna Erik Haula, Jason Pominville en Mikko Koivu ervoor zorgden dat Minnesota in de derde periode op 4-2 stond. Colton Sceviour maakte nog 4-3, maar een empty netter van Pominville bepaalde de eindstand op 5-3.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings
In alle eerdere series die San Jose en Los Angeles tegen elkaar speelden, liep het derde duel uit op overtime. Dat deze wedstrijd pas werd beslist in overtime, mag wat dat betreft geen verrassing worden genoemd.
De Sharks openden net als in de andere duels vroeg de score, maar de gelijkmaker die Anze Kopitar wist te maken bracht het duel weer op gelijke hoogte. In een boeiend duel met vooral veel hits, werd niet meer gescoord in reguliere speeltijd. Tanner Pearson brak de ban in de eerste periode overtime. Hij kon profiteren van sterk fysiek werk van Dustin Brown in de neutral zone, waardoor Pearson relatief makkelijk met de puck op doelman Martin Jones af kon gaan. Pearson rondde keurig af, waardoor de serie nu op 2-1 staat in het voordeel van de Sharks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen