NBA Highlight Reel: Chef Curry is here, he's back

curry
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: baltovenaar Dwyane Wade brengt Miami-publiek in extase, en Stephen Curry is onnavolgbaar in de extra tijd.
1. Heldenrol Wade
Echt goed was de vierde wedstrijd tussen de Miami Heat en de Toronto Raptors niet te noemen. Lelijk basketbal, veel missers, zwaaiende armen. Maar het feit dat Miami na overtime zegevierde (87-94) is wel goed voor de series, die nu volledig gelijk staan. Wie anders dan Dwyane Wade zorgde ervoor dat de Heat in de wedstrijd bleef.

Wade was eigenlijk het enige lichtpuntje in de wedstrijd, maar wel dusdanig dat hij heel Miami in vuur en vlam zette. D-Wade speelt fenomenaal goed in de play-offs, zeker tegen Toronto, met vannacht 30 punten. Alleen de legendarische Michael Jordan wist op dezelfde leeftijd betere gemiddeldes te produceren.

Het kon ook niet anders dan dat Wade de wedstrijd besliste. Met een behendige steal en een dunk plaatste de nestor van Miami een uitroepteken achter de wedstrijd. Alles is nog mogelijk voor de Heat, die hopen op een weerzien met LeBron James in de finale van het oosten.

2. Balanceeract
Hét moment van de extra tijd was misschien niet de afsluitende dunk van Wade, maar de bizarre balanceeract ongeveer anderhalve minuut eerder. Wade leek op weg naar een mooie score, wipte de bal omhoog, maar die belandde vervolgens bovenop het metalen bevestigingspunt van de basket en bleef daar roerloos liggen. Gravity defying stuff.

3. Ejection Livingstone
Waar de wedstrijd tussen de Heat en de Raptors niet uitblonk in schoonheid, was de pot tussen de Portland Trail Blazers en de Golden State Warriors wel razend spannend. Nadat de Warriors moeizaam overtime hadden afgedwongen, nam de ploeg in de extra vijf minuten afstand van de Blazers. Uiteindelijk werd het 132-125, waarmee de Dubs uitlopen naar een 3-1 voorsprong.
Golden State moest het de afgelopen drie weken stellen zonder Stephen Curry, dus is volledig afhankelijk van de reserve-spelverdelers. Dan is het natuurlijk niet handig als je, Sean Livingston zijnde, de scheidsrechter uitmaakt voor motherfucker als je het ergens niet mee eens bent.


4. Chef Curry is cookin’
De negatieve bijrol van Livingston daargelaten – hij kreeg na de wedstrijd nog een sneer van coach Steve Kerr – draaide het vannacht vooral om de terugkeer van Chef Curry. Dat de (unaniem verkozen?) MVP van afgelopen seizoen kan schieten wisten we. Maar dat hij de wedstrijd in het vierde kwart en de extra tijd zó naar zijn hand zou zetten? Een totaal van 40 punten vanaf de bank is bizar, 17 punten in overtime een nieuw record.

5. I’m here, I’m back
Het meest briljante Curry-moment was toen Wardell Stephen Curry II de hele verdediging van de Trail Blazers gek draaide, een driepunter feilloos raak schoot en de fans op de tribune verbijsterd achterliet. Voor wie het nog niet wist: Stephen Curry is here, and he’s back. En zijn collega’s uit de NBA weten het ook.

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen