Stephen Strasburg zeven jaar langer bij Nationals

Washington Nationals v St. Louis Cardinals
Startende pitcher Stephen Strasburg en de Washington Nationals zijn het eens geworden over een nieuw zevenjarig contract. De extension gaat na dit seizoen in. De rechtshandige Strasburg kan in de komende zeven jaar tenminste 175 miljoen dollar op zijn bankrekening bijschrijven. Dat de pitcher en de Nationals al zo vroeg in het seizoen tot overeenstemming zijn gekomen komt voor velen onverwacht.


Dat de contractverlenging van de starter onverwacht komt heeft vooral te maken met de geluiden die tot op heden vanuit zijn management te horen waren. Strasburg werd gezien als de belangrijkste starter op de Free Agent-markt van komende winter. Strasburgs agent Scott Boras liet tijdens Spring Training nog weten dat voor zijn cliënt voorlopig geen extension bespreekbaar was. Dit is een bekende truc van Boras, die zijn cliënten zelden aanraadt extensions te tekenen. De laatste startende pitcher uit de Boras-stal die dit wel deed was Jered Weaver die in 2011 besloot vijf jaar langer bij de Los Angeles Angels te blijven.
Opt-out en bonussen
Het salaris dat bij de nieuwe verbintenis hoort komt uit op 25 miljoen dollar per jaar. Momenteel verdient Strasburg 7,25 miljoen in Washington. De contractverlenging van de Californiër zit vol clausules. Zo bestaat er zowel na het derde jaar, als na het vierde jaar een opt-out mogelijkheid voor Strasburg. Dat betekent dus dat de 27-jarige in 2019 of 2020 alsnog voor free agency kan kiezen.
Anderzijds kan er ieder jaar op zijn gegarandeerde salaris van 25 miljoen dollar ook nog een miljoen dollar bonus komen. Het extra miljoen is voor Strasburg als hij in een seizoen de 180 innings aantikt. In zijn zesjarige loopbaan deed hij dat tot nu toe alleen in 2013 (183) en 2014 (215). Vorig jaar bleef Strasbrug, mede door nekklachten, steken op 127.1 innings.

Strasburg speelde in 2008 nog in Nederland met Team USA op de Haarlemse Honkbalweek. Hij werd in 2009 als eerste overall pick gedraft door de Washington Nationals en is sindsdien onderdeel van de organisatie. In 2012 won hij de Silver Slugger Award en werd hij All-Star. In 2014 eindigde hij het seizoen als strikeout leader van de National League.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen