NBA Finals 2021: Suns winnen game 2, nemen 2-0 voorsprong mee naar Milwaukee

De NBA Finals van 2021 zijn begonnen. Afgelop nacht stond Game 2 in Phoenix op het programma. Een samenvatting van een wederom vermakelijk duel.


NBA FINALS


GAME 2 | #3 MILWAUKEE BUCKS – #2 PHOENIX SUNS: 108-118

Na de overtuigende zege tijdens game 1 van de NBA Finals hoopten de Suns op meer van hetzelfde. De Bucks moeten sowieso een keer in Phoenix winnen om kampioen te kunnen worden en waren afgelopen nacht dus wederom op zoek naar een zege als bezoekers. Helaas kwam het er ook tijdens game 2 niet van.

De Suns sloegen wederom in één kwart toe. Daar waar dat tijdens game 1 het derde kwart was, bleek dit tijdens game 2 het tweede kwart te zijn. De Suns wonnen dat kwart met 16-30 en zouden die voorsprong ondanks verwoede pogingen van de Bucks niet meer weggeven. Aan wie het in ieder geval niet lag, was Giannis Antetokounmpo. De Griek zag er fit uit en scoorde 42 punten, greep 12 rebounds en blokkeerde drie schoten. 20 van zijn punten kwamen in het derde kwart, iets wat niet meer voorgekomen was sinds 1993. Iemand genaamd Michael Jordan was namelijk de laatste die dit voor elkaar kreeg.

Toch stond Giannis samen met de Bucks na afloop dus weer met lege handen. Dit keer verloren de Bucks het voornamelijk op het gebied van driepunters. De Bucks schoten er 9 raak, daar waar de Suns er 20 door het net heen zagen gaan. De percentages (29% om 50%) waren dan ook flink in het voordeel van de Suns.

Bij de Suns was dit keer Devin Booker met 32 punten, 5 rebounds en 6 assists de topscoorder. Ook Mikal Bridges (27 PTS) en Chris Paul (23 PTS) kwamen boven de 20 punten uit. Zo gaan de Suns dus met een comfortabele 2-0 voorsprong richting Milwaukee, terwijl de Bucks al vroeg in de NBA Finals met de rug tegen de muur staan. Een nederlaag in Milwaukee zou wel eens fataal kunnen zijn voor de Bucks.


NBA FINALS GAME 2 BETTING


Wie bij onze tips uit het preview artikel wederom drie keer de over heeft gekozen, heeft een 100% score. Het puntenaantal (219,5) werd wederom nipt gehaald, net zoals tijdens Game 1. Het puntentotaal kwam dit keer uit op 226. Ook de zege van de Suns, die van tevoren op zes punten werd voorspeld, werd gehaald. De Suns wonnen uiteindelijk namelijk met 10 punten verschil.

De laatste bet, namelijk dat Giannis meer dan 43 statistieken zou verzamelen, werd ook met speels gemak gehaald. De Griek behaalde alleen al met zijn puntenaantal (42 PTS) al de over. Hij voegde daar 12 assists en 4 rebounds aan toe, waardoor het totaal op 58 statistieken komt. Ruim over het aantal van 43 dus, zullen we maar zeggen.

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen