NBA Finals 2021 Game 2 Preview: Kunnen de Bucks een belangrijke uitzege pakken?

De NBA Finals van 2021 zijn begonnen. Donderdagnacht (03:00) staat Game 2 in Phoenix op het programma. Een preview.


NBA FINALS


GAME 2 | #3 MILWAUKEE BUCKS – #2 PHOENIX SUNS

Afgelopen dinsdagnacht opende de Phoenix Suns de 2021 NBA Finals met een zege, mede dankzij een fantastisch Chris Paul (32 PTS). Tijdens game 2 krijgt de thuisploeg de kans om met een 2-0 voorsprong naar Milwaukee af te reizen voor game 3 en 4. De Bucks willen dit voorkomen en moeten, vanwege het thuisvoordeel van de Suns, sowieso een keer winnen in Phoenix om kampioen te kunnen worden. Waarom niet in game 2?

STATISTIEKEN GAME 1

Wie Game 1 heeft gezien, zal vooral genoteerd hebben dat het derde kwart (27-35) het beslissende kwart bleek te zijn. De Suns waren in dat kwart simpelweg beter. Beide teams schoten 88 keer en schoten 40 en 41 keer respectievelijk raak. De Bucks deden dit echter met meer driepunters (16 om 11) dan de Suns. De Suns maakte dat gat goed door 25 punten vanaf de free throw line te scoren. De Bucks maar 9.

Waarom verloren de Bucks dan alsnog met zo’n groot verschil? Een grote reden hiervoor waren de turnovers (14) en steals (9 van de Suns) die ervoor zorgde dat de Suns meer konden scoren en wat meer posities hadden. Al met al had de wedstrijd volgens de statistieken wat spannender moeten zijn dan de 105-118 uitslag doet vermoeden.

GAME 2 BLESSURES

Game 2 is voor beide geen echte must win, maar het zou voor zowel de Suns als de Bucks een grote stap in de goede richting betekenen. De grote afwezige tijdens deze wedstrijd zal Suns power forward Dario Saric zijn, die dankzij een ACL-blessure voorlopig niet meer in actie zal komen. Hij is nu, samen met Donte DiVincenzo, de enige speler die last heeft van een blessure en dus niet (meer) kan deelnemen aan de 2021 NBA Finals. De rest zal fit zijn voor Game 2.

Voor de Bucks geldt dat een game 2 zege en een 1-1 stand ideaal zou zijn met het oog op de twee duels in Milwaukee. De Suns willen voorkomen dat er druk op game 3 en game 4 komt te staan door tijdens game 2 thuis gewoon te winnen. Als er dan een uitzege wordt gepakt in Milwaukee is dat mooi meegenomen, maar het is dan geen must.

De Suns zullen vooral de driepunter beter moeten verdedigen, terwijl de Bucks het aantal turnovers moeten verminderen en het aantal free throws moet verhogen. Agressiever naar de basket, meer fouls forceren en zo misschien ook wel spelers van de Suns in foul trouble brengen. Daarnaast zal een wat fittere Giannis Antetounmpo ook veel helpen.


NBA FINALS GAME 2 BETTING


Game 2 is wederom met vergelijkbare cijfers in het voordeel van de Suns. De Suns zijn 5,5 punt favoriet voorafgaand aan het duel (6 voorafgaand aan game 1). Toch is, historisch gezien, de kans groter dan de bezoekers game 2 winnen dan tijdens game 1. Dit komt omdat er tijdens game 1 zoveel hype is bij zowel de thuisspelende ploeg als de fans, dat dit enorm veel impact heeft op de prestaties van de tegenstander. Dit is tijdens game 2 toch anders. Kijk er dan ook niet gek van op als de Bucks deze wedstrijd winnen of in ieder geval onder de 5 punten achterstand blijven.

Het aantal verwachte punten ligt nu op 219,5, een halve punt meer dus dan voor game 1. Tijdens game 1 werd dit aantal maar nipt gehaald. Tijdens game 2, waarin Antetokoumpo weer een stukje fitter zou moeten zijn, is de kans wederom aannemelijk dat de over wordt gehaald.

Tot slot nog een speciale bet voor deze wedstrijd met betrekking tot Giannis Antetokoumpo. Het gaat om 43 statistieken in totaal (PTS, REB en AST). Voorbeeld: 30 PTS, 10 REB, 5 AST zou meer dan 43 statistieken zijn. Dit zou je momenteel 1.75 van je inzet opleveren, als je denkt dat de Griek daar overheen gaat. De kans is vrij aannemelijk dat Antetokoumpo dit voor elkaar gaat krijgen, in welke volgorde dan ook.

Photo: Joe Murphy/NBAE via Getty Images

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen