NBA Finals 2021 Game 6 Preview: Grijpen de Bucks de titel?

Dinsdagnacht (03:00) staat de cruciale Game 6 in Phoenix op het programma. Een preview.


NBA FINALS


GAME 6 | #2 PHOENIX SUNS – #3 MILWAUKEE BUCKS |(2-3)

De Bucks krijgen komende nacht de kans om voor het eerst sinds 50 jaar kampioen te worden. Dit gebeurde doordat de Bucks game 5 in Phoenix wonnen en zo de benodigde uitzege boekte. Vanzelf ging het niet, wat in het vierde kwart maakte de Suns nog een pittige run. Toch trokken de Bucks de wedstrijd met 123-119 over de streep en hebben ze nu nog maar een zege nodig voor het kampioenschap.

STATISTIEKEN GAME 5

De Bucks sloegen tijdens game 5 vooral toe tijdens kwart twee (43-24) en drie (36-29), een achterstand waar de Suns in het vierde kwart niet meer van terug konden komen. Giannis Antetokounmpo was met 32 PTS, 9 REB en 6 AST de uitblinker, terwijl ook Khris Middleton (29 PTS) en Jrue Holiday (27 PTS, 13 AST) fantastisch waren. Bij de Suns was Devin Booker met 40 punten topscoorder van de wedstrijd. Helaas was het niet voldoende.

De Suns schoten tijdens game 5 een stuk beter van de driepuntlijn (68% om 50%), maar het bleek niet genoeg te zijn. Alle andere statistieken waren, eigenlijk voor het eerst in deze serie, nagenoeg gelijk. De Bucks trokken dus aan het langste eind.

GAME 4 BLESSURES

Dit kopje is, op een blessure van Torrey Craig na, gelukkig altijd vrij leeg gebleven. Dit keer zijn er echter bij de Bucks een paar veranderingen. Thanasis Antetoukounmpo is er niet bij vanwege COVID-protocollen, terwijl schutter Sam Merrill day-to-day is. Het is afwachten of hij bij game 5 kan zijn, maar beide spelers spelen in principe geen belangrijke rol tot nu toe. Veel impact zal het dan ook niet hebben.

SITUATIE

Die is eigenlijk vrij overzichtelijk. Als de Bucks winnen, zijn ze kampioen. Als de Suns winnen, krijgen we eind deze week een game 7 in Phoenix. Dat laatste is natuurlijk wat de neutrale kijker en de fans en spelers van de Suns willen, maar de Bucks zullen vannacht in eigen huis kampioen willen worden. Niet in Phoenix.


NBA FINALS GAME 6 BETTING


Het puntentotaal voor deze wedstrijd ligt weer vrij hoog. Tijdens game 1 en 2 in Milwaukee lag de over/under ook op 222, nu weer. Er wordt dus verwacht dat er ongeveer 222 punten door beide teams gescoord gaat worden. Dat is veel. Het zal er, hoe dan ook, om spannen. Tot nu toe is het vier keer de over geweest.

De Bucks zijn verder 5 punt favoriet om deze wedstrijd te winnen en kampioen van de NBA te worden. Gezien hoe de Bucks hun eerste twee thuisduels wonnen, zou dit zeker geen onrealistisch scenario zijn. Daarnaast ligt het momentum nu bij de Bucks.

Photo: JOE CAMPOREALE / USA TODAY SPORTS

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen