Bucks na 50 jaar weer kampioen, Antetokounmpo Finals MVP

De NBA Finals van 2021 zitten er op. De kampioen is bekend. Milwaukee mag zich voor het eerst sinds 50 jaar weer NBA kampioen noemen.


NBA FINALS


GAME 6 | PHOENIX SUNS – MILWAUKEE BUCKS: 98-105

Voor de eerste keer in 50 jaar hebben de Bucks het NBA kampioenschap veroverd. Na hun overwinning in Phoenix tijdens game 5 was er nog maar een zege nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Dit werd afgelopen nacht tijdens game 6 in eigen huis gedaan. Helemaal vanzelf ging het echter niet.

De Bucks begonnen fantastisch aan de wedstrijd dankzij een 16-29 eerste kwart. De reactie van de Suns was echter fenomenaal (31-13 tweede kwart), waardoor de uitploeg met een voorsprong de rust in ging. De tweede helft was echter voor de Bucks. In het begin van de tweede helft konden de Suns nog wel mee, maar daarna werd het gat al snel tien punten. Een gat dat de Suns niet meer goed zouden maken. Toen was het dus feest in Milwaukee.

De uitblinker van de wedstrijd was, wie anders, Giannis Antetokounmpo. En hoe. De Greek Freak scoorde maar liefs 50 punten en voegde daar 14 rebounds en 5 blocks aan toe. Een van de beste prestaties die we tijdens de NBA Finals hebben gezien. Meer dan terecht werd hij dan ook verkozen tot NBA Finals MVP. De Griek heeft op zijn 26ste eigenlijk alles al gedaan wat je realistisch gezien kunt doen op een basketbalveld en heeft elke prijs eigenlijk ook al binnen.

Bij de Suns was Chris Paul met 26 punten de topscoorder. De Suns schoten niet eens veel minder dan de Bucks, maar gingen wel tien keer minder naar de free throw line en werden verslagen qua rebounds (37-53), wat zorgde voor extra field goals van de Bucks. Dat maakte tijdens dit duel het verschil. Het seizoen 2020-21 zit er op, tijd voor de NBA Draft 2021. Vanaf volgende week start de coverage met de SportAmerika NBA Mock Draft.

Photo: NBA.com

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

2 REACTIES

  1. Die Giannis komt van een ander planeet. Ooooooongelooflijk wat goed! Ik had het ook niet verwacht na de 2 – 0 achterstand, maar heerlijke series weer. En veel spannender met publiek erbij.

    Ik zag trouwens op YouTube dat The Greek Freak meerdere keren met basketbal stopte omdat hij voetballer wilde worden. Gelukkig kwam hij op die beslissing terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen