NBA Finals 2021 Game 3 Preview: Eerste must-win voor de Bucks

De NBA Finals van 2021 zijn begonnen. Zondagnacht (02:00) staat Game 3 in Milwaukee op het programma. Een preview.


NBA FINALS


GAME 3 | #2 PHOENIX SUNS#3 – MILWAUKEE BUCKS

Na de eerste twee duels in Phoenix staan de Suns er uitstekend voor. Nadat het eerste duel overtuigend werd gewonnen, overkwamen de Suns tijdens game 2 een fantastische wedstrijd van Giannis Antetokounmpo om op een 2-0 voorsprong te komen. Zo gaan ze met een comfortabele voorsprong richting Milwaukee voor game 3 en 4.

STATISTIEKEN GAME 2

Daar waar de turnovers en free throws tijdens game 1 de Bucks pijn deden, was het de driepunter van de Suns die tijdens game 2 beslissend was. Terwijl Antetokounmpo 42 punten scoorde, schoten de Suns 20 driepunters raak met een percentage van 50%. De Bucks schoten er 9 raak en kwamen niet verder dan 29%. Dit verschil werd nergens goedgemaakt.

De enige categorie die de Bucks echt domineerde was offensive rebounding (18 om 11 O rebounds), waardoor ze meer schotmogelijkheden creëerden. Ze deden daar echter niet veel mee, want de Suns zouden uiteindelijk een field goal meer maken dan de Bucks. De Bucks schoten vijf keer vaker gedurende game 2.

GAME 2 BLESSURES

Hier kunnen we heel kort zijn: de situatie is ten opzichte van het begin van Game 2 amper veranderd. Dario Saric (Suns) en Donte DiVincenzo (Bucks) zien we tijdens de 2021 NBA Finals niet meer terug. De enige verandering die plaats heeft gevonden is Torrey Craig, die probable is voor game 3 met een knieblessure opgelopen tijdens game 2. Craig, die al zeker is van een ring (speelde dit seizoen voor de Bucks en Suns), is dus de enige naam waarvan we niet zeker zijn richting game 3. De kans is echter klein dat hij daadwerkelijk zal spelen zondagnacht.

Verder is Giannis Antetokounmpo steeds fitter aan het worden. Tijdens game 1 leek hij nog niet helemaal zijn ritme te hebben gevonden na zijn blessure, maar tijdens game 2 scoorde hij dus 42 punten en zag hij er fantastisch uit.

SITUATIE

De Suns hebben home court verdedigd en hebben één zege nodig om tijdens game 5 in Phoenix het kampioenschap te kunnen pakken. Druk staat er echter niet op, want de Suns hoeven in principe alleen maar hun thuisduels (game 5 en game 7) te winnen om kampioen te worden.

Wat dat betreft ligt de druk meer bij de Bucks, die na twee duels al met de rug tegen de muur staan. De Bucks moeten eigenlijk beide duels winnen om met een 2-2 stand en een reset van de serie weer naar Phoenix terug te keren voor game 5. Daarna moet er nog een keer in Phoenix gewonnen worden. Maar ja: ga momenteel maar eens twee of drie keer achter elkaar winnen van de Suns.


NBA FINALS GAME 3 BETTING


Bij een verhuizing van stad komt ook een verandering in betting-situatie kijken. Tot nu toe is de over altijd raak geweest, maar dat zou tijdens game 3 wel eens anders kunnen worden. Momenteel zijn de Bucks 4 punt favoriet tijdens het derde duel van de serie, iets wat logisch is. Game 3 is wat dat betreft hetzelfde als game 1: de fans van de thuisploeg zijn hyped, de spelers van de thuisploeg gaan daarin mee en kunnen dan meestal iets extra’s bieden. Daar komt nog eens bij dat de Bucks tot nu toe statistisch gezien niet zover van de prestaties van de Suns af zitten. De kans op een zege voor de Suns lijkt dan ook het grootst te zijn tijdens game 4. Maar ja: ga maar eens tegen de huidige vorm van de Suns in betten.

Daarnaast staat de O/U momenteel op 222 punten. Dat is veel. Erg veel. Wetende dat beide teams tijdens game 1 en 2 maar net de over noteerde (223 en 226 punten) is dit een hele lastige om in te schatten. De kans is echte aannemelijk dat de under hier eerder wordt gehaald dan de over. Apart detail: de Suns scoorde tot nu toe twee keer 118 punten. Als ze dit aantal weer weten te halen, hoeven de Bucks daar maar 105 punten tegenover te zetten om de over voor game 3 te halen.

Photo: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen