NBA 30-in-30 | Zonder Anthony wel succes in OKC?

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en het vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de 21ste editie kijken we naar een team dat dit seizoen beter wil presteren dan vorig seizoen, dit keer zonder Carmelo Anthony: De Oklahoma City Thunder.


NBA DRAFT


Voor de Thunder was het even wachten totdat ze in de NBA draft hun bijdrage konden leveren. Met de 45ste pick mocht de ploeg uit Oklahoma City pas een keuze gaan maken. Eigenlijk hadden de Thunder pas met de 53ste pick hun eerste keuze, maar nadat de Nets kozen voor Hamidou Diallo besloot OKC te traden voor de 45ste pick. Hamidou Diallo kreeg uiteindelijk een rookie-contract na een sterke Summer League gespeeld te hebben. De concurrentie voor de atletische shooting guard/small forward is groot in OKC. Toch lijkt de kans groot dat Diallo dit seizoen minuten zal gaan maken.

Shooting guard Devon Hall werd met de 53ste pick gedraft door de Thunder, maar het werd al snel duidelijk dat hij niet bij de selectie van dit seizoen zal zitten. Hall heeft inmiddels getekend bij de Cairns Taipans in Australië om daar een jaar ervaring op te doen. Ditzelfde lot lijkt ook de blessuregevoelige power forward Kevin Hervey boven het hoofd te hangen. De 57ste pick heeft voorlopig nog geen contract gekregen en lijkt dit contract ook niet te gaan krijgen. Zowel Hall als Hervey zouden een realistische kans moeten hebben op een plek in de selectie van volgend seizoen.


FREE AGENCY


Na de NBA draft werd de zomer wat drukker voor de Thunder. Bijna alle nieuwe spelers werden binnengehaald via trades. Dennis Schroder en Timothe Luwawu-Cabarrot kwamen naar OKC als onderdeel van de Carmelo Anthony-trade, terwijl er voor Abdel Nader apart getrade werd (Rodney Purvis ging naar de Celtics). Alleen Nerlens Noel werd als free agent binnengehaald ter versterking van de frontcourt-rotatie.

Bij de spelers die vertrokken zijn valt de naam van Carmelo Anthony meteen op. De Thunder gaan het dit jaar zonder de voormalige All-Star proberen. De Atlanta Hawks waren bereid zijn eenjarige contract ter waarde van $28 miljoen af te kopen. Dit scheelt de Thunder behoorlijk veel salariskosten voor de komende seizoenen. De begroting ziet er nog beter uit doordat Kyle Singler uit zijn contract werd gekocht. Singler heeft voorlopig nog geen team gevonden en is nog free agent. Tot slot vertrokken ook Nick Collison (gestopt), Corey Brewer (free agent) en Josh Huestis (trainingskamp deal met de Spurs) uit Oklahoma City.


DEPTH CHART


Wanneer Andre Robertson rond de kerst terugkeert van zijn blessure lijkt de basis redelijk vast te staan. Russell Westbrook wordt de point guard, terwijl hij in het eerste gedeelte van het seizoen vergezeld zal worden door Paul George of Alex Abrines op shooting guard. Zodra Andre Robertson fit is zou Paul George dan weer naar small forward kunnen verhuizen. Met Dennis Schroder, Timothe Luwawu-Cabarrot, Raymond Felton, Alex Abrines, Terrance Ferguson, en Hamidou Diallo hebben de Thunder eigenlijk zelfs teveel opties voor de eerste drie positie’s.

Patrick Patterson en Steven Adams gaan de startende power forward en center zijn in OKC. Voor de power forward-positie hebben de Thunder met Jerami Grant, Terrance Ferguson en Abdel Nader ook genoeg opties als back-up. Achter Steven Adams hebben de Thunder eigenlijk alleen Nerlens Noel tot hun beschikking. Ondanks de dunne bezetting op de center-positie hebben de Thunder in Noel wel een goede back-up om op terug te vallen.


CONCLUSIE


Na een mislukt vorig seizoen hopen de Thunder dit seizoen zonder Carmelo Anthony wel een gooi te kunnen doen naar de Western Conference. Daar waar de selectie breder is dan vorig seizoen en er genoeg harde werkers en atletisch vermogen aanwezig is, lijken er op papier niet veel schutters aanwezig te zijn. Dit zal komend seizoen dan ook de grootste uitdaging worden voor Billy Donovan en zijn staf.
Voorspelling: 52-30

(Cover Photo: Streeter Lecka | Getty Images)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen