NBA 30-in-30 | Verandert Butler alles bij de Timberwolves?

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en het vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de achttiende editie kijken we naar een team waar een van hun sterren onlangs aangaf te willen vertrekken, waardoor nog niets zeker is: de Minnesota Timberwolves


NBA DRAFT


De Minnesota Timberwolves wisten op de 20ste plaats Josh Okogie te bemachtigen. Okogie is een shooting guard van 1.96 meter met een wingspan van 2.10 meter. Het is een sterke, fysieke verdediger die zeker nog tijd nodig gaat hebben om zijn aanvallende spel te ontwikkelen. Hij zou veel kunnen leren van Jimmy Butler, al is de vraag hoe lang Butler nog in de kleuren van de Timberwolves te zien is. Okogie kan een hele goede speler worden. Dat is echter wel afhankelijk van die eerder genoemde ontwikkeling die hij nog moet doormaken. Okogie speelde in college bij Georgia Tech.

Met de 48ste pick werd Keite Bates-Diop gekozenBates-Diop is een small forward van 2.06 meter die zijn college-periode bij Ohio State speelde. Er werd in eerste instantie van Bates-Diop verwacht dat hij hoger in de draft terecht zou komen. Hij zou vergelijken kunnen worden met een wat grotere versie van Draymond Green, hoewel de prestaties van Green natuurlijk voor Bates-Diop nog niet op gaan. Toch lijken de Timberwolves met Bates-Diop een steal te pakken te hebben. De small forward is een uitstekende verdediger. Er wordt van Bates-Diop verwacht dat hij ook scorend zijn aandeel zal hebben tijdens de minuten die hij zal gaan maken.


FREE AGENCY


De Minnesota Timberwolves bevinden zich momenteel in alles behalve rustig vaarwater. Momenteel speelt er van alles rondom Jimmy Butler. De ster van de Timberwolves heeft aangegeven weg te willen en daarbij lijkt zijn voorkeur uit te gaan naar een trade naar de Los Angeles Clippers. Daarnaast is er nog de contractverlenging van Karl-Anthony Towns die maar niet van de grond wil komen. Tevens gonst het van de geruchten dat Joakim Noah naar de Timberwolves zal vertrekken.
Tijdens free agency wisten de Timberwolves wel Lual Deng over te nemen van de Los Angeles Lakers. Het contract van Deng werd door de Lakers afgekocht, waarna hij naar Minnesota vertrok. Met het aantrekken van Deng ziet coach Tom Thibodeau weer een oude bekende terug. Vorig seizoen haalden de Timberwolves al Derrick Rose, die ook met Deng en Butler onder Thibodeau bij de Chicago Bulls speelde. Met de eventuele komst van Noah kan er inmiddels eerder gesproken worden van de Timberbulls dan van de Timberwolves.

Overige aanwinsten zijn power forward Anthony Tolliver, die vorig seizoen nog onder contract stond bij de Detroit Pistons. Het is voor Tolliver een terugkeer bij het team waar hij tussen 2010 en 2012 al speelde. De laatste aanwinst is C.J. Williams, die vervolgens direct onder werd gebracht bij het G-League-team van Minnesota: de Iowa Wolves. De verwachting is dan ook dat hij weinig zal spelen voor de Timberwolves.


DEPTH CHART


Alles is nog onzeker voor de Timberwolves. Het eventuele vertrek van Jimmy Butler kan de hele starting line-up van de Timberwolves veranderen. Zoals het er momenteel uitziet is Butler wel de eerste man voor de plek op shooting guard.Naast hem in het backcourt zal Jeff Teague op de point guard staan. Derrick Rose zal voor beide posities de eerste back-up zijn. Het is nog wel de vraag hoe Rose er fysiek voor staat, aangezien zijn afgelopen seizoenen gekenmerkt werden door blessures.

De center is uiteraard All-Star Karl-Anthony Towns. De big guy is al jaren het gezicht van de Timberwolves en het team uit Minnesota is dan ook druk bezig om zijn contractverlenging te regelen. Een eventueel vertrek van Butler zou de Wolves van genoeg geld kunnen voorzien om Towns te verleiden met een goed contract, zodat hij wil bijtekenen. Towns wordt in het frontcourt ondersteund door Andrew Wiggins  op de small forward en Taj Gibson op de power forward-positie. Vanaf de bank zullen vooral Deng, Dieng en Tolliver de meeste minuten maken. De rookies zullen het moeten doen met weinig minuten dit seizoen, tenzij er een extreme ontwikkeling zal plaatsvinden bij de spelers.


CONCLUSIE


Nu de trade-rumors bij de Wolves in volle gang zijn is het natuurlijk lastig om een definitieve conclusie te trekken. Wij gaan er vanuit dat Butler blijft. Ook gaan we er van uit dat Towns zich blijft ontwikkelen, vooral op verdedigend vlak. De rookies zullen, zoals eerder vermeld, niet veel minuten gaan maken. Toch verwachten we dat, omdat de kern weer een extra jaar bij elkaar heeft gespeeld, de Timberwolves weer in de playoffs terecht komen.
Voorspelling: 50-32
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen