NBA 30-in-30 | Chicago Bulls: Een nieuwe generatie sterren?

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en het vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de zesde editie kijken we naar het team dat langzaam weer op zoek wil naar glorietijden uit de jaren ’90: de Chicago Bulls.
 


NBA DRAFT


De Bulls mochten in de draft van dit jaar als zevende kiezen. De keuze viel op center Wendell Carter Jr. van Duke, die met zijn 2.08 meter ook als power forward uit de voeten kan. Carter Jr. was afgelopen seizoen bij Duke goed voor 13.5 punten per wedstrijd, en voegde daar nog eens gemiddeld 9.1 rebounds per wedstrijd aan toe. Van de vijf veelbelovende big guys in de 2018 draft werd Carter jr. als laatste gekozen. Toch lijken de Bulls met Carter jr. een speler te hebben gevonden die vooral defensief van onschatbare waarde zal zijn. In de eerste wedstrijd van de Summer League bewees Carter Jr. al een goede rim protector te zijn, met maar liefst vijf blocks. Volgens de hele draft class van 2018 gaat Carter Jr. van alle rookies van dit jaar de beste carrière tegemoet. Kortom, hij heeft veel te bewijzen.

Op de 22e plaats in de draft kozen de Bulls voor Chandler Hutchison van Boise State. Het verhaal van de small forward bestaat vooral uit het verslaan van de verwachtingen. In high school werd hem verteld dat hij niet goed genoeg was. Vervolgens gebeurde in college hetzelfde. Hutchison staat bekend als een slasher met een goed schot. De wingman heeft zich tot dusver telkens weten aanpassen aan een hoger niveau. Mocht hij dat ook doen bij de Bulls, dan kunnen ze in Chicago misschien wel van een ware steal spreken. Sports Illustrated omschreef Hutchison al als een ‘verborgen diamant’.


FREE AGENCY


De belangrijkste aanwinst van de Bulls in free agency dit jaar is onmiskenbaar Jabari Parker. De forward zelf is euforisch met de overstap naar zijn hometown Chicago. De nummer 2 pick uit de draft van 2014 heeft nog maar weinig mogelijkheden gehad om zijn potentieel te benutten de afgelopen jaren bij de Milwaukee Bucks. Twee gescheurde voorste kruisbanden gooiden roet in het eten voor Parker. De $40 miljoen dollar, verspreid over twee jaar gaat dan ook gepaard met een behoorlijk afbreukrisico voor de Bulls. Mocht Parker zijn potentieel benutten, gezond kunnen blijven en zijn beloofde sterrenstatus waar kunnen maken, dan is deze deal uitzonderlijk goed.

Antonius Cleveland moest vertrekken bij de Atlanta Hawks, en werd door de Chicago Bulls opgepikt. Daarnaast haalden de Bulls Derrick Walton. De guard was undrafted  in 2017, maar kwam het afgelopen seizoen uit voor de Miami Heat, waar hij niet veel aan spelen toe kwam.
Ander belangrijk contractnieuws was de verlenging met Zach LaVine met vier jaar. Ook LaVine heeft te kampen gehad met een serieuze knieblessure, maar de Bulls hebben het volste vertrouwen dat LaVine zeer belangrijk gaat zijn voor de toekomst van de Bulls.


DEPTH CHART


De depth chart laat al zien dat de Chicago Bulls de komende jaren vooral gaan bouwen op jonge spelers die bij het team zijn. Het wordt voor de rookies wel een enorme uitdaging om zich in de starting five te spelen. Carter jr. zal zich in de luwte van ervaren center Robin Lopez kunnen ontwikkelen, of eventueel zijn plaats in de basis kunnen afsnoepen. Met Parker en tweedejaars Lauri Markkanen is het niet te verwachten dat Carter Jr. veel als power forward  gebruikt gaat worden. De alternatieven op de power forward zijn namelijk sneller en wendbaarder dan de nummer 7 pick van de draft van 2018.

Op het eerste oog, ligt de kracht van dit jonge team in de frontcourt. Aanwinst Parker, tweedejaars Markkanen en rookie Carter jr. zijn hier de namen die er uitspringen. In de backcourt is het afwachten of Zach LaVine zijn belofte gaat inlossen en hoe rookie Chandler Hutchison zich zal gaan ontwikkelen in de NBA.


CONCLUSIE


Dat de Bulls het beter gaan doen dan de 27-55 van vorig seizoen, lijkt zeer waarschijnlijk. De picks en aanwinsten uit free agency, in combinatie met het feit dat de jonge spelers zich nog kunnen doorontwikkelen lijken hiervoor de belangrijkste aanleiding. Toch zullen de Bulls in ieder geval dit jaar nog geen hele grote rol van betekenis gaan spelen in de Eastern conference. Wij verwachten dat ze de play-offs net niet zullen halen.
Voorspelling: 35-47

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen