MLS Update #22: Sounders vernederen LA Galaxy

De vijfentwintigste speelronde van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de topper tussen Seattle en NYCFC, het doelpuntenrecord van Josef Martinez en de overwinningen van Real Salt Lake en Sporting KC

SEATTLE SOUNDERS VESTIGEN NIEUW CLUBRECORD

De Sounders boekte een nieuw clubrecord door voor de zesde keer op een rij te winnen. Dit gebeurde door LA Galaxy te verslaan. Beide ploegen waren goed in vorm en dat beloofde veel goeds voor deze wedstrijd. Toch was de spanning al snel uit de wedstijd. Al na drie minuten opende Chad Marshall de score voor de Sounders met een kopbal.

Vijftien minuten later voegde Harry Shipp nog een doelpunt bij, waardoor de tussenstand werd verdubbeld. Vervolgens bleef het lang 2-0, maar vijf minuten na de rust kwam Seattle er weer door. Nicolás Lodeiro gaf een lage voorzet, maar in plaats van een teamgenoot schoot Servando Carrasco de bal ongelukkig in eigen doel. Negen minuten later in de 59e minuut was het wel raak voor een speler van Seattle. Cristian Roldan schoot de bal beheerst tegen de netten na een lage voorzet van Schipp. In de 67e minuut onderschepte Raúl Ruidíaz een pass van LA Galaxy. De Peruviaan besloot toen om richting het doel te dribbelen en kon uiteindelijk ook uithalen. Het schot was te machtig voor keeper David Bingham. Hierdoor verloor LA Galaxy met maar liefst 5-0 van Seattle Sounders, op de verjaardag van Seattle coach Brian Schmetzer.

JOSEF MARTINEZ EVENAART DOELPUNTENRECORD

Atlanta is momenteel één van de beste MLS-teams dit seizoen. Sterspelers Josef Martinez en Miguel Almiron spelen bijna ieder team aan flarden. Eerder dit seizoen won Atlanta al met 2-0 van Columbus Crew, dit keer waren ze van plan om dat weer te doen. Dat begin was er in de 31e minuut. Spits Jozef Martinez openende de score en heeft het doelpuntenrecord in de MLS geëvenaard (27 goals).

Vervolgens bleef het lang 1-0 in het voordeel van The Five Stripes. Vijf minuten na rust wist Columbus Crew zich terug te vechten. Met een afstandsschot van Gyasi Zardes was de stand weer gelijk getrokken tot 1-1. Zestien minuten later nam Atlanta weer de leiding toen Hector Villalba scoorde uit een solo vanaf eigen helft. Zes minuten later gaf Almiron de genadeslag door te score met een laag afstandsschot. Hierdoor pakte Atlanta United de drie punten en is Martinez nog maar een doelpunt verwijderd van MLS geschiedenis.

ALBERT RUSNAK WORDT DE HELD VAN SALT LAKE

Real Salt Lake staat op een keurige vierde plek in de Western Conference. De overwinning tegen Houston was erg welkom. De druk van onder wordt steeds groter. Het gat met plek zeven is ‘maar’ drie punten. Hierdoor moet Real Salt Lake blijven winnen. Het werd dan ook even billen knijpen toen Oscar Boniek Garcia in de 36e minuut de 1-0 maakte voor Houston, dat elf punten minder heeft. Lang leek het erop dat Houston de drie punten zou binnenslepen. Tot dat de blessuretijd aanbrak. In de derde minuut van de blessuretijd schoot Albert Rusnak met een afstandsschoot de gelijkmaker binnen. Vanaf ongeveer 17 meter schoot de oud-FC Groningen-speler de bal via de paal binnen.

In de tiende minuut van de blessuretijd kreeg Real Salt Lake. Rusnak besloot achter de bal te staan en stuurde keeper Joe Willis naar de verkeerde hoek. De Slowaak zag zijn bal hierdoor in het net gaan en bracht hiermee de drie punten binnen voor Real Salt Lake!

SPORTING KC PAKTE VOOR DERDE WEEK OP EEN RIJ DE NUL

Nadat Sporting KC ook al de nul had gepakt tegen Houston Dynamo en LAFC was het nu weer raak tegen Portland. De ploeg van Peter Vermes had dit keer niet zo veel moeite om de nul te houden. In totaal schoot Portland maar één keer tussen de palen, Sporting deed dat maar liefst tien keer. In de 28e minuut was het dan eindelijk raak voor Sporting. Diego Rubio verschalkte keeper Jeff Attinella met een laag afstandsschoot in de linkerbenedenhoek. Negen minuten later was het weer raak voor Sporting. Na een voorzet van Dániel Salloí scoorde Rubio zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Lang werd er vervolgens niet meer gescoord. Pas een minuut voor tijd wist Sporting Kansas City het net weer te vinden. De ingevallen Johnny Russell omzeilde buitenspel na een goede een-twee met Krisztián Németh. Russel faalde vervolgens niet één-op-één en scoorde de 3-0 voor Sporting. Hierdoor staat Sporting op zeven punten voorsprong van de nummer 7.

Coverfoto: Twitter Seattle Sounders