NBA 30-in-30 | Brooklyn Nets: Nu al klaar voor play-offs?

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en het vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de achtste editie kijken we naar het team dat dit jaar een gooi wil doen naar de play-offs: de Brooklyn Nets.


NBA DRAFT


De Brooklyn Nets hebben deze draft gekeken naar de upside van het beschikbare talent tijdens het kiezen. Met pick 29 kozen de Nets voor Dzanan Musa. Een interessante keuze. Musa heeft alles in zich om een starter te worden in de NBA: goede lengte, een heerlijk schot en een groot offensief arsenaal. Daarnaast is hij met zijn 19 jaar nog aan de jonge kant. Hij zal nog wel moeten werken om sterker te worden. Zijn lichaam is nog aan de dunne kant om defensief zijn mannetje te kunnen staan.

Met pick 40 ging Brooklyn voor nog een Europees talent: Rodions Kurucs van FC Barcelona. Ook hij heeft een goede lengte voor een wing maar is nog een stuk minder ver in zijn ontwikkeling dan Musa. Zijn schot ziet er wel goed uit en hij lijkt een neusje te hebben om defensief zijn impact te maken. Hij zal zich nog wel verder moeten ontwikkelen om een kans te krijgen in de NBA. Dit seizoen zullen we hem waarschijnlijk ook niet in actie zien voor Brooklyn.


FREE AGENCY


Het was een drukke zomer voor de Brooklyn Nets. Ze hebben zich vooral versterkt bij de grote mannen. de guards deden het vorig jaar goed en daarom konden ze Jeremy Lin en Nik Stauskas laten vertrekken. Met het aantrekken van Ed Davis en Kenneth Faried halen ze voorin ervaring binnen.

Faried kwam eerder deze maand in de problemen toen hij werd opgepakt wegens het ongeoorloofd bezit van cannabis. Op het moment van schrijven is nog niets bekend over de gevolgen van deze gebeurtenis. Brooklyn zal vooral blij zijn met de draft picks die ze hebben gekregen bij deze trade.
Dankzij de trade van Lin hebben de Nets nu de rechten om de Fransman Isaïa Cordinier te draften wanneer er een overeenkomst is dat hij naar de NBA toe wil.


DEPTH CHART


De starters van de Brooklyn Nets lijken op het eerste gezicht niet veel te gaan verschillen ten opzichte van vorig seizoen. D’Angelo Russell en Rondae Hollis-Jefferson lijken de kar te moeten trekken dit jaar, waarbij vooral te hopen is dat Russell dit jaar blessurevrij blijft. Met DeMarre Carroll hebben ze een goede defensieve speler die goed is voor een aantal driepunters en vorig seizoen statistisch gezien het beste seizoen had van zijn carrière. Allen Crabbe had vorig jaar een break-out jaar en zal hopen dit op zijn minst te kunnen herhalen.
Op de centerpositie is het even afwachten wat er precies gaat gebeuren, maar we verwachten dat Brooklyn Jarrett Allen de tijd gaat geven om zich te ontwikkelen. Maar het zou zomaar kunnen dat ze in eerste instantie kiezen voor iets meer ervaring en Davis laten starten op center.

De bank ziet er in principe goed uit voor de Nets. Spencer Dinwiddie is een meer dan capabele back-up voor Russell. Hetzelfde geld voor Caris LeVert, die als back-up van Allen Crabbe zal fungeren. Faried en Davis zorgen voor wat meer diepte voorin zodat er ruimte ontstaat om te wisselen in je ploeg. We verwachten, zeker in het begin van het seizoen, nog niet veel van de rookies. Maar als Musa zich goed ontwikkelt, staan we er ook niet van te kijken als hij ook een aantal speelminuten gaat maken te zijner tijd.


CONCLUSIE


De Nets lijken er vooral in de breedte erop vooruit te zijn gegaan. Ze hopen dat de ontwikkelingen van hun jonge spelers genoeg zal zijn om te groeien richting de play-offs. Of het genoeg zal zijn? Wij denken van niet. Brooklyn zal wel de stijgende lijn gaan voortzetten en ieder geval dichterbij de play-offs te komen dan de recente jaren. Als ze deze groep bij elkaar kunnen houden en zich beetje bij beetje blijven verbeteren dan ziet de toekomst er beter uit.
Voorspelling: 36-46

(Coverfoto: Nicole Sweet-USA TODAY Sports)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen