Nate McMillan ontslagen door Atlanta Hawks

De Atlanta Hawks kennen een wisselvallig seizoen en hebben tijdens de All-Star break besloten om afscheid te nemen van Nate McMillan. Joe Prunty gaat het voorlopig op interim-basis overnemen in Atlanta.

De Hawks staan achtste in de Eastern Conference met een 29-30 record en hebben maar 3,5 games achterstand op de #6 seed. Met de zesde plaats zou het team het Play-In toernooi ontlopen. De leiding in Atlanta heeft echter het idee dat dit niet gaat lukken met McMillan als head coach. McMillan is sinds 2020 de coach van de Hawks en kreeg het voor elkaar om het team weer relevant te maken in de playoffs. In 2020-21 won hij de Southeast met een 27-11 record. Hij verloor vervolgens in de Conference Finals van de Milwaukee Bucks.

De verwachtingen voor 2021-22 waren vervolgens hoog, maar deze verwachtingen bleken totaal niet haalbaar. Met een 43-39 record werden de playoffs wel gehaald, maar was het na de eerste ronde al klaar. Nu, nadat ook dit seizoen weer wisselvallig verloopt, heeft de leiding in Atlanta genoeg gezien. Er wordt meteen gezocht naar een opvolger, waarbij onder meer de naam van Quin Snyder genoemd wordt.

TOEKOMST

Zoals gezegd neemt Prunty het voor nu over en gaat hij proberen het gat tussen McMillan en de nieuwe trainer goed in te vullen. Wanneer het seizoen voorbij is, hoeven de Hawks niet per se veel beslissen te gaan maken. Alle huidige spelers keren volgend seizoen namelijk terug, zeker wanneer het contract van Bogdan Bogdanovic niet wordt verscheurd. Met Trae Young, John Collins, Clint Capela, Bodganovic, Dejounte Murray, De’Andre Hunter, Onyeka Okongwu, AJ Griffin en Saddiq Bey heeft het team uit Atlanta meer dan genoeg talent om dit jaar en volgende jaar de playoffs te halen en ver te komen. De vraag is of het allemaal in elkaar gaat vallen.

(Foto: Ronald Martinez/Getty Images)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen