Morant scoort 47 punten, Heat en Suns domineren

Weinig spektakel tijdens game 2 van de tweede ronde in de NBA Playoffs. De Heat en Suns kwamen vrij gemakkelijk op een 2-0 voorsprong, terwijl de Celtics in eigen huis niets heel lieten van de Bucks. De Grizzlies wonnen in een vermakelijk duel van de Warriors.

EASTERN CONFERENCE

BUCKS – CELTICS: 86-109

Het tweede duel tussen de Bucks en Celtics was alles behalve zo spectaculair en spannend als game 1. Daar waar de Bucks tijdens game 1 uiteindelijk in de tweede helft toesloegen, was het in game 2 Boston dat domineerde. Eigenlijk begon het al meteen in het eerste kwart, een kwart dat de Celtics met 21-32 wonnen na een fantastische start in de eerste minuten. De voorsprong werd in het tweede kwart (19-33) alleen maar groter, waardoor de Celtics met een voorsprong van meer dan 20 punten de rust in gingen.

Zonder Khris Middleton leek het voor de Bucks een onmogelijke opgave om dit gat nog goede te maken. Ondanks dat het derde kwart door Milwaukee gewonnen werd (26-18), sloegen de Celtics de aanval af. Het vierde kwart werd met 20-26 gewonnen door de Celtics en de zege kwam nooit in gevaar. Daardoor gaat de serie met een 1-1 tussenstand richting Milwaukee voor game 3 en game 4.

De Celtics schoten vooral veel beter van achter de driepuntlijn (17% om 47%) en hadden minder turnovers (16 om 11). Jaylen Brown (30 PTS, 5 REB, 6 AST) ging in zijn eentje 6-10 van achter de driepuntlijn. Ook Jayson Tatum speelde met 29 punten en 8 assists (5-10 3PT) een belangrijke rol. Bij de Bucks was Giannis Antetokounmpo (28 PTS, 9 REB, 7 AST) de topscorer.

OVERIGE UITSLAG

76ERS – HEAT: 103-119 (Tyrese Maxey: 34 PTS) | Heat 2-0 voor in de serie

VOLGENDE DUELS

Vrijdagnacht 01:00: Heat – 76ers (2-0)

Zaterdagavond: 09:30: Celtics – Bucks (1-1)

WESTERN CONFERENCE

WARRIORS – GRIZZLIES: 101-106

Nadat game 1 dankzij een missed lay-up van Ja Morant een prooi was voor de Warriors, bleek game 2 in deze serie weer net zo spectaculair te zijn. Het was eigenlijk meteen een must-win scenario voor de Grizzlies, die niet met een 2-0 achterstand naar Golden State wouden afreizen. Dit was ook te merken, want de thuisploeg schoot uit de startblokken en won het eerste kwart met 25-33. In het tweede kwart was er vervolgens een status quo, waardoor de Grizzlies met een voorsprong van vijf punten aan de tweede helft begonnen.

De Warriors sloegen terug in het derde kwart en stonden aan het einde van dit kwart plots op gelijke hoogte. Het vierde kwart was dit keer echter wel een prooi voor Ja Morant en de Grizzlies. Daar zorgde Morant hoogstpersoonlijk voor. De sterspeler van de Grizzlies scoorde 47 punten (8 REB, 8 AST) en schoot 5-12 van achter de driepuntlijn. Het is dan ook vooral dankzij hem dat de serie met een 1-1 stand richting San Francisco zal verhuizen.

Bij de Warriors was Stephen Curry met 27 punten, 9 rebounds en 8 assists de uitblinker. Curry ging echter maar 3-11 van achter de driepuntlijn. De Warriors als geheel schoten 18% 3PT, terwijl de Grizzlies het met 31% een stuk beter deden. Dit gaf uiteindelijk, samen met het aantal turnovers van de Warriors, de doorslag.

Mavericks – Suns: 109-129 (35 PTS, 5 REB, 7 AST, 5-10 3PT) | Suns 2-0 voor in de serie

Vrijdagnacht 03:30: Suns – Mavericks (2-0 Suns)

Zaterdagnacht 02:30: Grizzlies – Warriors (1-1 gelijk)