Miami Heat winnen Game 3 na historische nacht Jimmy Butler

De NBA Finals 2020 zijn dan eindelijk begonnen. De Miami Heat wisten een mogelijke sweep te voorkomen door het derde duel van de NBA Finals met 104 – 115 te winnen.

NBA FINALS 2020 GAME 3: 104 – 115

De spanning in de NBA Finals is terug. Na de belangrijke overwinning van de Miami Heat tijdens Game 3 op de Lakers is de stand nu 2-1 in het voordeel van de ploeg uit LA. Ook in Game 3 moesten de Heat het stellen zonder Bam Adebayo en Goran Dragic, die nog steeds geblesseerd zijn. De grote man bij de ploeg uit Miami was Jimmy Butler, met 40 punten, 11 rebounds en 13 assist. Hij is na afgelopen nacht de derde speler in de historie van de NBA die in de NBA Finals een triple double met meer dan 40 punten weet te maken. De andere twee zijn Jerry West en LeBron James.
De Heat schoten de eerste paar minuten uit de startblokken na een kleine achterstand opgelopen te hebben. Dat trokken ze recht in het vervolg van het eerste kwart, toen er een 9-22 tussenstand op het bord stond. Na een buzzer-beater aan het einde van de eerste 12 minuten van Kyle Kuzma was die voorsprong nog maar drie punten. In het tweede kwart was het een beetje hetzelfde verhaal. De Lakers pakten in de eerste minuten de voorsprong, de Heat kwamen terug, en aan het eind van het kwart stond Miami maar met een paar punten voor. In het derde kwart hielden de mannen van Erik Spoelstra de voorsprong vast, en aan het einde van het vierde kwart liepen de Heat weer uit naar een voorsprong van elf punten.
Dat Butler een extreem goede wedstrijd speelde is af te leiden aan het volgende: hij is namelijk de eerste speler die in een NBA Finals game meer punten, rebounds en assists heeft dan LeBron James. Ook zijn eigen teamgenoten hebben dat nog nooit voor elkaar gekregen.
Vannacht was er ook een milestone voor LeBron. Door acht assists te noteren ging hij voorbij aan John Stockton in de lijst all-time playoff assists. Hij staat daardoor nu op de tweede plek in dit lijstje, achter Magic Johnson. Verder was James goed voor 25 punten en 10 rebounds. Anthony Davis had een zeer matige wedstrijd voor zijn doen: 15 punten, 5 rebounds en 3 assists. Davis schoot 6 van zijn 9 pogingen raak.
Bij de Heat was zoals gezegd Jimmy Butler van doorslaggevende waarde. Tyler Herro en Kelly Olynyk waren met 17 punten ook allebei belangrijk voor de productie. Game 4 van de NBA Finals staat gepland voor de nacht van dinsdag op woensdag (03:00 uur NL).