Dallas heeft beet: Jason Kidd nieuwe head coach Mavericks

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat head coach Rick Carlisle uit zichzelf vertrok en GM Donnie Nelson ontslagen werd. Beide waren meer dan tien jaar (succesvol) actief bij de franchise. Een van de twee vacatures is nu ingevuld. Jason Kidd wordt de nieuwe head coach van de Dallas Mavericks. Na de Celtics en Pacers zijn de Mavericks de derde ploeg die hun nieuwe head coach hebben gevonden.

ROMMELIGE START VAN ZIJN CARRIERE ALS HEAD COACH

Daar waar Kidd namelijk als speler zeer succesvol was, is dit als head coach nog niet echt het geval. Hij begon natuurlijk bij de Brooklyn Nets, waar het na een seizoen (2013-14) alweer voorbij was. Vervolgens was hij van 2014 tot 2018 de head coach van de Bucks. Toen hij daar in 2018 afscheid nam, besloot hij in 2019 assistent te worden bij de Lakers. Dat was hij, tot op dit moment, nog steeds. Met een kampioenschap vorig jaar als belangrijkste resultaat.

Nu gaat Kidd het dus weer als head coach proberen. De link met de Mavericks is natuurlijk vrij snel gemaakt. Kidd speelde zes jaar voor de Mavericks en won daar een kampioenschap. Dit deed hij samen met Dirk Nowitzki, nu advisor bij de ploeg uit Dallas, en Mark Cuban. Cuban is nog steeds de eigenaar van de Mavericks.

WAAR GAAT JASON KIDD MEE WERKEN?

SG’s Tim Hardaway Jr en J.J. Redick en C Boban Marjanovic zijn free agents, terwijl PF Nicolo Melli een restricted free agent is. Daarnaast is er nog een cluboptie voor C Willy Cauley-Stein ($4.1 mil) en een spelersoptie voor SG Josh Richardson ($11.6 mil). Zeker Hardaway Jr, Cauley-Stein en Richardson speelde een belangrijke rol bij het halen van de playoffs. Die zullen dus behouden of vervangen moeten worden.

De rest blijft, voorlopig, nog minimaal een jaar in Dallas. Luka Doncic wil graag een enorm contract gaan tekenen (heeft nu nog twee jaar contract voor $9 mil gemiddeld), terwijl de trade-geruchten rondom Kristaps Porzingis ook deze zomer weer aanwezig zullen zijn. Kortom: weer aan de winkel voor Kidd en de nieuwe GM, waar nog naar gezocht wordt.

Photo: Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen