Mavericks stellen uitschakeling uit, Celtics op 2-2

HEAT – CELTICS: 82-102

De Boston Celtics hebben de serie met de Miami Heat op 2-2 gebracht door in eigen huis met 82-102 te winnen. Het was vooral het eerste kwart waarin de Celtics in Boston toesloegen. Het openingskwart werd met 11-29 gewonnen door de Celtics, die uit de startblokken schoten. In het tweede kwart waren de Celtics ook beter (22-28), waardoor de thuisploeg met een grote voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft kwamen de Heat pas in het vierde kwart een beetje dichterbij (30-26), maar de zege van de Celtics kwam nooit echt in gevaar. Dit was vooral dankzij Jayson Tatum, die 31 punten scoorde. Daarnaast noteerde hij acht rebounds en vijf assists. De Celtics schoten sowieso wat beter (33% om 40%) en domineerden de rebounds (39-60) en fouls (26 fouls Heat, 15 fouls Celtics).

Bij de Heat bleven alle starters onder de tien punten. Victor Oladipo was vanaf de bank met 23 punten de topscorer van het team. Een aanvallend gezien dramatische wedstrijd voor de Heat, die nog steeds home court advantage hebben in de serie. In de nacht van woensdag op donderdag zal in Miami game 5 worden gespeeld.

WARRIORS – MAVERICKS: 109-119

De Mavericks hebben in de nacht van dinsdag op woensdag weten te voorkomen dat ze gesweept werden door de Golden State Warriors. In eigen huis wonnen de Mavericks game 4 met 109-119. De Mavericks waren echter een stuk dominanter dan de uitslag doet vermoeden.

Het eerste kwart (24-28) ging nog redelijk gelijk op, maar in het tweede kwart begonnen de Mavericks uit te lopen. Dankzij een 23-34 tweede kwart gingen de Mavericks met een voorsprong van 15 punten de rust in. In het derde kwart liep Dallas zelfs nog meer uit. Een 23-37 derde kwart zorgde ervoor dat de wedstrijd aan het begin van het vierde kwart al afgelopen en beslist was. De Warriors wonnen het vierde kwart nog wel met overtuiging (39-20) en kwamen zelfs even op een acht punten, maar zelfs dit was niet genoeg om het duel nog echt spannend te maken.

Bij de Mavericks blonk Luka Doncic met 30 punten, 14 rebounds en 9 assists uit. Ook Dorian Finney-Smith speelde met 23 punten en vier driepunters een belangrijke rol. Bij de Warriors was Stephen Curry met 20 punten de topscorer, wat genoeg zegt. De Maverick schoten vooral beter van achter de driepuntlijn (36% om 47%). De thuisploeg schoot in totaal 20 driepunters raak tijdens game 4. Game 5 in San Francisco zal gespeeld worden in de nacht van donderdag op vrijdag.