March Madness: Round 1 preview (vrijdag)

Preview1
Het NCAA College Basketball toernooi is gisteren begonnen met een aantal upsets, vandaag gaat het circus verder met onder meer Michigan State en Oregon. SportAmerika zal elke ronde voorbeschouwen. Daarnaast geven we een overzicht van wat er op op TV uitgezonden zal gaan worden.
1e ronde (vrijdag)
#2 Michigan State tegen #15 Middle Tennessee (19:45)
Michigan State is een van de favorieten om het NCAA Toernooi te gaan winnen. De ploeg van coach Tom Izzo is aanvallend een plaag voor elke tegenstander. Met Denzel Valentine hebben ze een speler die de dirigent is van de ploeg en er alles aan doet om de aanvallende plays succesvol te laten verlopen. Middle Tennessee is een redelijke ploeg die het vooral moet hebben van rebounds en defensieve stops onder de basket. Ze moeten het nu wel opnemen tegen een ploeg die onder de basket levensgevaarlijk is. Aan de grote mannen van Tennessee om dat af te stoppen.

#2 Oklahoma tegen #15 CSU Bakersfield (21:00)
In de NBA hebben we de Golden State Warriors die levensgevaarlijk zijn rond de driepuntlijn, in de NCAA is dat Oklahoma. De ploeg kan snel omschakelen van verdediging naar aanval en zoeken dan vaak een poging vanaf de driepuntslijn en dat gaan ze ook doen tegen Bakersfield. Voor CSU is het taak om snel om te schakelen en de schade beperkt te houden. Een laag tempo houden en zorgen dat ze geen fouten maken aanvallend. Anders kan het wel eens een driepunt shoot out gaan worden.
#7 Wisconsin tegen #10 Pittsburgh (23:45) te zien op ziggologo1
Wisconsin heeft niet echt een optimaal seizoen achter de rug. Na een paar wedstrijden nam coach Bo Ryan afscheid, omdat het maar niet lukte. Zijn opvolger had ook moeite, maar kreeg de stoomtrein wel langzaam op gang. Vooral aanvallend gaat het nu stukken beter met het team, alleen zijn ze nog niet in vorm om ver te komen in het toernooi. Pittsburgh kan het ze in de eerste ronde al heel moeilijk maken. Met name onder de basket zal Pittsburgh punten gaan scoren. Een interessante match-up die te zien zal zijn op Ziggo Sport.

#1 Oregon tegen #16 Holy Cross (00:27)
Een topfavoriet volgens de bookmakers is Oregon. Ze zijn de laatste maanden in vorm en pakten dankzij een sterk optreden vanaf de driepuntslijn de Pac-12 titel. De vraag is of ze die vorm vast kunnen houden gedurende het NCAA toernooi, want dan zullen ze moeilijk te kloppen zijn. Holy Cross zal een walk-over zijn, maar het is zaak dat Oregon niet verslapt en de vorm probeert vast te houden.
Overige wedstrijden vandaag:
#7 Dayton tegen #10 Syracuse (17:15)
#2 Villanova tegen #15 UNC Asheville (17:40)
#7 Oregon State tegen #10 VCU (18:30)
#4 California tegen #13 Hawaii (19:00)
#7 Iowa tegen #10 Temple (20:10)
#5 Maryland tegen #12 South Dakota State (21:30)
#3 West Virginia tegen #14 Stephen F. Austin (00:10)
#3 Texas A&M tegen #14 Green Bay (00:20)
#2 Xavier tegen #15 Weber State (02:20)
#6 Notre Dame tegen #11 Michigan (02:40)
#6 Texas tegen #11 Northern Iowa (02:50)
#8 St. Joseph’s tegen #9 Cincinnati (02:57)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen