NFL Free Agency Update – AFC, 18 Maart

Kansas City Chiefs v San Diego Chargers
Woensdag 9 maart is de free agency in de NFL officieel losgebarsten. Hoewel menig NFL-fan de vele deals via ESPN en social media vluchtig voorbij ziet komen, kan het weleens onoverzichtelijk worden wat ieder team precies heeft gedaan op de vrije markt.
Daarom zal SportAmerika gedurende de tijd dat er actief spelers worden gehaald, om de tijd updates plaatsen met een overzicht van de transfers per divisie en per team. Hierbij zal er één artikel over de AFC worden geplaatst, en één over de NFC. Daarbij zullen er ook per divisie maximaal drie korte gedachtes worden geplaatst over de deals die hebben plaatsgevonden.
Vandaag de derde editie, waarin we de voor de derde keer de transfers met betrekking tot de AFC op een rijtje zetten!
p.s. In het overzicht worden alleen spelers meegenomen die daadwerkelijk van club wisselen. Spelers die bij hun eigen club verlengen worden niet meegenomen maar wel besproken. De laatste transfers zijn daarnaast ook ingekleurd om aan te geven dat zij in de vorige update niet waren meegenomen.
AFC North
AFC NORTH

 1. De Baltimore Ravens winnen de strijd om Eric Weddle, die een hoop ervaring aan de secondary toevoegt. Verder hoopt de ploeg dat Mike Wallace zijn vorm van weleer terugvindt en van waarde kan zijn in een receiving corps dat vorig jaar ervaring mistte.
 2. Pittsburgh raakt een paar ervaren krachten kwijt maar wel wordt Ryan Harris binnengehaald om het vertrek van Kelvin Beachum op te vangen.
 3. Wederom halen de Cleveland Browns twee mannen met ervaring binnen, maar of Rahim Moore en Demario Davis de oplossing zullen zijn voor de Browns-defensie valt nog maar te bezien…

AFC East
AFC EAST

 1. Men blijft bezig in Miami. Quinton Coples hoefde niet te blijven en voor zijn plek komt Andre Branch over van de Jacksonville Jaguars om voor extra kwaliteit in de breedte te zorgen.
 2. Drukte bij de New England Patriots. De ploeg ruilde Chandler Jones weg voor Jonathan Cooper. Haalde veteranen Chris Long en Martellus Bennett binnen, terwijl ook Shea McClellin en Donald Brown zeker van waarde kunnen gaan zijn.
 3. Ondertussen halen de Bills hun eerste versterking binnen in Jim Dray, een back-up tight end.

AFC South
AFC SOUTH

 1. De kalmte is ietwat teruggekeerd bij de Jacksonville Jaguars, maar zij hopen wel in Kelvin Beachum iemand te hebben gevonden die het niveau van de offensive line omhoog kan krikken.
 2. De Titans raken een cornerback kwijt in Sensabaugh, en halen bij Pittsburgh twee verdedigers weg in de persoon van Sean Spence en Antwon Blake. Blake startte vorig jaar geregeld bij de Steelers, maar stelde vaak teleur, en dus blijven er vraagtekens hangen rond de secondary in Nashville.
 3. Robert Turbin heeft weer een plek gevonden, ditmaal in Indianapolis. Hier mag hij de back-up worden van zijn jeugdidool: Frank Gore.

AFC West
AFC WEST

 1. De leegloop bij de Denver Broncos blijft aanhouden, want in Evan Mathis, Ryan Harris en David Bruton vertrekken er wederom drie gewaardeerde krachten. Toch wordt de positie van Harris geupgrade met het aantrekken van Russell Okung die, mits fit, een betrouwbare left tackle kan worden voor de ploeg waar de offensive line toch een zorgenkindje was in een verder succesvol seizoen.
 2. De San Diego Chargers nemen definitief, zoals verwacht, afscheid van een clubicoon in Eric Weddle. De vraag is in hoeverre dit volgend jaar de secondary zal beïnvloeden.

Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen