NFL Free Agency Update – NFC, 17 Maart

Minnesota Vikings v Chicago Bears
Woensdag 9 maart is de free agency in de NFL officieel losgebarsten.  Hoewel menig NFL-fan de vele deals via ESPN en social media vluchtig voorbij ziet komen, kan het weleens onoverzichtelijk worden wat ieder team precies heeft gedaan op de vrije markt.
Daarom zal SportAmerika gedurende de tijd dat er actief spelers worden gehaald, om de tijd updates plaatsen met een overzicht van de transfers per divisie en per team. Hierbij zal er één artikel over de AFC worden geplaatst, en één over de NFC. Daarbij zullen er ook per divisie maximaal drie korte gedachtes worden geplaatst over de deals die hebben plaatsgevonden.
Vandaag de tweede editie, waarin we de voor de tweede keer de transfers met betrekking tot de NFC op een rijtje zetten!
p.s. In het overzicht worden alleen spelers meegenomen die daadwerkelijk van club wisselen. Spelers die bij hun eigen club verlengen worden niet meegenomen maar wel besproken. De laatste transfers zijn daarnaast ook ingekleurd om aan te geven dat zij in de vorige update niet waren meegenomen.
NFC North
NFC NORTH

  1. Bij de Chicago Bears nemen ze afscheid van een productieve tight end in Martellus Bennett (weggeruild naar New England) terwijl Shea McClellin overbodig was na het aantrekken van Danny Trevathan en Jerrell Freeman.
  2. De offensive line in Minnesota was vorig jaar bij tijden heel zwak. En dus heeft coach Mike Zimmer zijn connecties met Cincinnati gebruikt om Andre Smith aan te trekken, al is het wel te hopen dat hij beter presteert dan in 2015.

NFC East
NFC EAST

  1. Weinig activiteit in de NFC East de afgelopen dagen. Alleen de Washington Redskins haalde met David Bruton een gerichte versterking binnen, terwijl de bij de Eagles het wide receiver corps wordt versterkt met een oude bekende van Sam Bradford: Chris Givens.

NFC South
NFC SOUTH

  1. Paul Soliai kon zijn dure contract in Atlanta nooit waarmaken, en mag nu dus tegen een lagere deal zijn carrière nieuw leven in gaan blazen bij Carolina waar hij een sterke defensive line zal voorzien van extra mankracht.
  2. Ongewild in St. Louis/Los Angeles, sloegen de New Orleans Saints toe om een bonk aan ervaring aan hun defensie toe te voegen in James Laurinaitis.
  3. In Tampa Bay blijft men ook bezig om de defensie te versterken met ervaren krachten. Al kan ook bij Daryl Smith afgevraagd worden hoeveel energie er nog in zijn tank zit.

NFC West
NFC WEST

  1. In Arizona kunnen ze vooralsnog terugkijken op een uiterst succesvol offseason. De ploeg weet tegen een draft pick en Jonathan Cooper een sterke defensive lineman aan te trekken in Chandler Jones, terwijl de ervaren Evan Mathis direct de plek van Cooper in kan nemen.
  2. De Rams hebben al afscheid genomen van minstens vier defensieve basiskrachten en hebben daarvoor nu Quinton Coples en Coty Sensabaugh binnen gehaald. Moves waar de gemiddelde fan in Los Angeles niet heel wild van zal worden.
  3. Een kleine makeover bij de Seahawks. Het verlies van Mebane moet worden opgevangen door Sealver Siliga, terwijl de offensive line in de breedte wordt versterk met Bradley Sowell en J’Marcus Webb. De vraag is alleen in hoeverre zij het verlies van Sweezy en nu ook Okung kunnen gaan vervangen.

Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen