March Madness: Elite 8 preview (zaterdag)

KANSAS
Er zijn nog acht ploegen over in het NCAA College Basketball tournament. Vandaag komen de eerste vier in actie. De als eerste geplaatste teams Kansas en Oregon komen allebei in actie vandaag en spelen tegen Oklahoma en Villanova voor een plek bij de Final Four.
#1 Oregon tegen #2 Oklahoma (23:00) live te zien op ziggologo1
We beginnen de Elite 8 ronde met een leuke matchup. Oregon is een hele goede ploeg die in het toernooi is gegroeid. De ploeg van Dana Altman versloegen Duke in de vorige ronde en controleerde die wedstrijd. Verdedigend gaven ze geen ruimte aan de sterke spelers van Duke en dat is iets wat tegen Villanova ook gaat gebeuren. Elgin Cook is heel belangrijk onder de basket met zijn kracht en dominante spel. Doordat er veel aandacht uitgaat naar de big man komt er automatisch ruimte voor de shooters. Bij Oklahoma heb je een speler genaamd Buddy Hield, die gemiddeld 25 punten per wedstrijd scoort. Hield is een speciale speler die uit alle hoeken en standen kan scoren. Dat kan misschien ook een nadeel zijn voor de ploeg, maar dat is niet het geval. Jordan Wooward, Ryan Spangler en Isiah Cousins zijn de andere spelers bij Oklahoma die het verschil kunnen maken. De vraag in deze wedstrijd is of Hields in zijn eentje het team op sleeptouw kan nemen. Met de grote en atlatische spelers van Oregon zal dat heel moeilijk worden.
#1 Kansas tegen #2 Villanova (01:49)
Villanova kent een sterk toernooi tot dusver. Ze hadden weinig moeite in hun eerste drie wedstrijden en staan nu voor een grote uitdaging tegen Kansas. Tegen Miami liet de ploeg zien over heel veel sterke spelers te beschikken. Maar liefst vier starters scoorden meer dan veertien punten en hebben met Arcidiacono en Ochefu twee hele sterke spelers. Josh Hart is een hele belangrijke guard die zo ook mogelijk gaat proberen de basket op te zoeken. Daar zal hij wel een aantal hele goede spelers van Kansas tegenover zich vinden. Kansas is namelijk heel erg goed. Samen met North Carolina is de ploeg de grote favoriet om het toernooi te winnen. Het team is veelzijdig. Onder de basket hebben ze voldoende kracht en lengte en wanneer dat niet lukt worden de shooters in stelling gebracht. Perry Ellis van Kanssas is een speler om absoluut in de gaten te houden.
Foto: Archief / GettyImages

  1. Leve Cruijff:
    Hield is een speciale speler die uit alle hoeken en standen kan scoren. Dat kan misschien ook een nadeel zijn voor de ploeg, maar dat is niet het geval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen