NBA Highlight Reel: Warriors verbreken records, Beverley "naait" Lowry


Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een highlight reel van de mooiste momenten van de laatste speelronde in het Amerikaanse basketball. Dit omdat niet iedereen alles kan zien natuurlijk. Hier de momenten van afgelopen nacht.
Warriors verbreken weer records
Wat is het toch een mooi jaar voor de Golden State Warriors. Thuis in de Oracle Arena nog ongeslagen, het 72-10 record van de ’96 Bulls staat op het punt te sneuvelen na twintig jaar en ondertussen worden er maar persoonlijke en team records verbroken alsof het niks is. Vannacht werd tijdens de gewonnen wedstrijd (120-128) tegen de Dallas Mavericks het record voor totaal aantal driepunters (van beide teams gecombineerd) in een wedstrijd verbroken. De Mavs schoten er achttien in en de Warriors éénentwintig, wat het nieuwe recordaantal dus op 39 gemaakte driepunters brengt.


Maar dit was niet het enige record wat vannacht aan stukken geslagen werd. Vorig seizoen raakten de Houston Rockets 933 driepunters, wat voor een team met afstand het meeste ooit in de NBA was. De Warriors schoten vannacht driepunter nummer 939 raak. En het seizoen is nog niet eens voorbij! Hieronder nummer 939 op naam van Klay Thompson.

Gevallen werd er niet echt, maar van een zekere hoogmoed was vannacht wel sprake in Oakland. Thompson juicht voor een driepunter van Curry, die helemaal niet geschoten wordt en verwacht dus de pass niet. Blijven opletten hè, Klay!


En dit…dit is op dit moment helemaal geen nieuws.


Een ring voor David Lee
Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de Warriors en de Mavericks kreeg ex-Warrior David Lee zijn kampioenschapsring van oud-ploeggenoot Steph Curry. Een mooi moment bij Davis Lee’s eerste wedstrijd in de Oracle Arena sinds zijn vertrek uit Oakland.


Patrick Beverley “naait” Kyle Lowry
Patrick Beverley. Misschien wel de naarste man in de NBA. Kyle Lowry was vannacht slachtoffer van de capriolen van Pat Bev. In onderstaand fragment van de wedstrijd Raptors-Rockets (109-112) zijn scheidsrechter Tyler Ford en Lowry het ergens niet over eens, maar toch lijkt het erop alsof alles ok is tussen de twee. Totdat Beverley zich ermee komt bemoeien. Kijk zelf maar.

Kemba at the Buzzer
Dat Curry nou heel het jaar al dit soort dingen doet wil niet zeggen, dat het niet meer knap is als iemand er een bal inschiet vanaf de middenlijn. Zoals Kemba Walker vannacht deed aan het einde van de eerste helft tegen de Detroit Pistons in the Palace of Auburn Hills. De Charlotte Hornets verloren deze wedstrijd overigens met 105-112.

Triple-doubles
Ook waren er weer wat triple-doubles vannacht. Julius Randle van de Los Angeles Lakers zette vannacht de eerste triple-double van zijn carrière op het bord. In de met 116-105 verloren wedstrijd tegen de Denver Nuggets noteerde Randale dertien punten, achttien rebounds en tien assists.


Ook James Harden had weer een goede avond. Hij noteerde zijn derde triple-double van dit seizoen.Jonge Timberwolves kunnen schieten
Vannacht lieten de jonge Minnesota timberwolves zien dat ze ook vanachter de driepuntslijn goed uit de voeten kunnen. Eerst Zach LaVine die met twee threes zorgt dat de Minnesota Timberwolves en de Washington Wizards voor de tweede keer overtime moeten spelen.

En ook Karl-Anthony Towns, die waarschijnlijk Rookie of the Year zal gaan worden dit seizoen, laat zijn range nog maar eens zien. In de tweede verlenging schoot de rookie deze prachtige step-back vanaf de platte voet. Een schot wat ons met weemoed laat terugdenken aan Sam Perkins!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen