Los Angeles verslaat gehavend Miami ook in Game 2

De NBA Finals 2020 zijn dan eindelijk begonnen. De Los Angeles Lakers hebben Game 2 van de NBA Finals met 114-124 gewonnen van de Miami Heat, die het moesten doen zonder Bam Adebayo en Goran Dragic.

NBA FINALS 2020 GAME 2: 114-125

De Los Angeles Lakers zijn op een 2-0 voorsprong gekomen in de NBA Finals tegen de gehavende Miami Heat. Miami moest het doen zonder Bam Adebayo en Goran Dragic, die ontbraken wegens blessures. Uiteraard waren LeBron James en Anthony Davis de leiders bij de Lakers, met 33 punten, 9 rebounds en 9 assists voor James en 32 punten, 14 rebounds en een schotpercentage van 75% voor Davis.
Ondanks de blessures begon Miami sterk aan de wedstrijd. De eerste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op, maar gemiste schoten en aanvallende fouten gooide zand in de motor van Miami. De Lakers liepen iets verder uit en hadden een voorsprong van zes punten aan het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart ging Los Angeles door. De voorsprong werd uitgebouwd naar dertien punten, maar Miami kwam nog sterk terug tot vier punten. Dit deed Miami vooral aan de hand van Jimmy Butler, die 11 punten, 5 rebounds en 7 assists noteerde in de eerste helft. De Lakers liepen vervolgens echter nog uit naar een voorsprong veertien punten bij rust.
In de tweede helft zijn de Los Angeles Lakers niet echt meer in gevaar gekomen. In het vierde kwart kwam het nog even onder de tien punten, maar de Lakers stelde snel orde op zaken. Uiteindelijk stond een 114-124 eindstand op het scorebord. Naast James en Davis speelde ook Rajon Rondo een sterke pot. Playoff Rondo had een double-double met 16 punten en 10 rebounds. Voor de Heat had Kelly Olynyk 24 punten en 9 rebounds.
Game 3 van de playoffs-series staat gepland voor de nacht van zondag op maandag, om 01:30 uur.

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.