Football Pool: Vrijsen alleen aan kop na week 3

Na week 2 werd de koppositie gedeeld door Stephan Spanjaart en Vincent Vrijsen. Door twee punten meer te scoren in de derde speelronde greep Vrijsen de koppositie. Aangezien bij het publiceren van dit artikel TNF van week 4 al is gespeeld, zien we die ook al terug in het algemeen klassement. Een verkeerde voorspelling van Vrijsen kostte hem echter niet direct de leiding. In week 3 was hij overigens ook de weekwinnaar met 11 correct voorspelde wedstrijden en een MNF voorspelling die het dichtst bij lag. Tenslotte een eervolle vermelding voor zij die de 54 totale punten bij MNF goed hadden: Wouter Boerkamp en Marcel van Vliet.

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 3 en TNF in week 4
SportAmerika Football Pool: top 20 na week 3 en TNF in week 4

ZES UPSETS BEPALEND VOOR UITSLAG WEEK 3

In week 3 waren er maar liefst zes duels die door de meeste deelnemers verkeerd voorspeld werden. Het gelijkspel tussen Cincinnati en Philadlphia had niemand goed, maar ook nederlagen van de Jaguars, Chargers en Cardinals kwamen voor de meesten onverwacht. Hetzelfde gold eigenlijk voor de verliespartij van de Ravens tegen de Chiefs. Waar een 50/50 verdeling werd verwacht qua voorspellingen had het overgrote deel het meeste vertrouwen in de Ravens. In mindere mate gold dit ook voor het duel tussen de Bills en Rams. Deze ontmoeting bleek een echte tie-breaker te zijn. Deelnemers die de Rams kozen eindigden voornamelijk in de lagere regionen van het weekklassement. In week 4 zijn er wederom voldoende duels die beide kanten op kunnen. Denk daarbij aan Bills – Raiders, Vikings – Texans en Jaguars – Bengals. Onder de afbeelding lees je de upsets die de redactie verwacht!

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 3
SportAmerika Football Pool: top 20 van week 3

WEEK 4 UPSETS VOLGENS DE REDACTIE

Chris van Dijk: de Browns verslaan de Cowboys

De ploeg van Baker Mayfield begint langzaamaan zijn talent te benutten. Het is duidelijk dat de ploeg moest wennen aan hun nieuwe hoofdcoach. Al zou je verwachten dat ze in Cleveland inmiddels wel weten hoe het is om een nieuwe coach te hebben. De ploeg heeft echter voor het eerst in jaren een winning record en dat gaan ze niet zomaar weer weggeven. Voor de Cowboys is dit na een stroeve start een belangrijk duel en zoals zo vaak gaat het team aan de druk ten onder.
Vorige week voorspelde Chris de Texans over de Steelers fout (28-21)

Luuk Dokter: de Chargers verslaan de Buccaneers

Ondanks dat Brady en zijn offense op stoom beginnen te komen, zijn de Chargers gebrand op een overwinning na de ongelukkige nederlaag tegen de Panthers. Op papier is iedere unit beter dan die van de Buccaneers, behalve de defense. Tampa Bay heeft rookie Justin Herbert echter nog niet op bezoek gehad. Sinds hij under center staat, halen de Chargers gemiddeld ruim 300 passing yards per wedstrijd. Vooral onder druk presteert hij uitzonderlijk goed en laat dat nou net iets zijn waar hij tegen de Buccaneers op kan rekenen.
Vorige week voorspelde Luuk de Raiders over de Patriots fout (36-20)

Ton de Vries: de Panthers verslaan de Cardinals

Veel zal afhangen van de performance van Kyler Murray. De Panthers defense pareert de passing game van tegenstanders tot op heden verrassend goed. Interceptions zoals tegen de Lions kan de toekomstige superster zich niet veroorloven. Als het running duo Drake/Murray voor Carolina op stoom komt, gaan ze het redden. Ik voorspel echter wederom een paar turnovers door toedoen van de in bloedvorm verkerende Brian Burns. Een uiterst degelijke Teddy Bridgewater game managed de wedstrijd naar een nipte zege.
Vorige week voorspelde Ton de Vikings over de Titans fout (31-30)

Toon Aerts: de Lions verslaan de Saints

De Detroit Lions hebben zowaar de winnende formule gevonden. Vorige week ging het eindelijk goed voor Detroit in een close game die ze voordien altijd hadden verloren. Ze hebben dus vertrouwen getankt en gaan dat verzilveren tegen de twijfelende Saints. Die zijn aan het wankelen geslagen na twee nederlagen op rij waarin vooral Drew Brees en de verdediging weinig indrukwekkend waren. De Lions gaan ze nu pas echt in nauwe schoentjes brengen.
Vorige week voorspelde Toon de Bengals over de Eagles fout (23-23)

Week 2 Week 3 Totaal
Chris 0 0 0
Luuk 0 0 0
Ton 0 0 0
Toon 0 0 0

 


Lees hier de terugblik op week 2 en klik hier om te lezen hoe je meedoet aan de SportAmerika Football Pool. Via deze link ga je naar onze CBS pool.

Coverfoto: Jeff Lewis/Carolina Panthers

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen