NBA Gerucht: LeBron James naar de Warriors?


Februari begon heel opmerkelijk in de basketbalwereld. ESPN bracht het idee naar buiten dat LeBron James bij de Warriors terecht zou kunnen komen. ”Als de Warriors plek maken voor een maximaal salaris contract aankomende zomer, dan zou dat een gesprek met LeBron James kunnen verzekeren.” Dat zouden bronnen hebben gezegd tegen ESPN.

VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN

”Uit respect voor de Warriors zou The King luisteren naar een aanbod.” Dat is een gewaagde uitspraak van ESPN. Vervolgens reageerde het internet intensief op deze berichten. Al helemaal nadat ESPN ook nog eens drie manieren liet zien hoe het mogelijk gemaakt kan worden. De opties die worden genoemd:

1 – CONTRACT VERLENGEN

Een deal die vergelijkbaar is met hoe Chris Paul bij de Rockets terecht is gekomen. CP3 wilde zijn contract niet verlengen bij de Clippers. De Rockets hadden echter niet genoeg ruimte in de salary cap voor de point guard. Vervolgens verlengde Chris Paul dus wel zijn contract bij de Clippers, zodat hij getrade kon worden om het salarisprobleem op te lossen. De club uit Houston moest daardoor wel behoorlijk wat inleveren, maar voorlopig lijkt het erop dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.
LeBron James zou hetzelfde kunnen doen als Chris Paul. Dan moeten de Warriors wel net zoals de Rockets wat inleveren. Klay Thompson en Andre Iguodala worden als mogelijkheden genoemd. Wat het contract van James betreft, gaat het om het accepteren van zijn player option om te verlengen.

Wat gebeurt er met Shaun Livingston en Andre Iguodala als Lebron naar Golden State zou gaan? (Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports)

2 – ‘SIGN AND TRADE’

Tekenen en ruilen is de tweede mogelijkheid. Deze optie is heel onwaarschijnlijk en gaat als volgt: LeBron verlengt zijn contract niet bij de Cavaliers. Hij tekent vervolgens bij de Warriors een max contract. Golden State moet Klay Thompson, Andre Iguodala en Shaun Livingston weg traden, plus Kevin Durant vragen nog meer salaris in te leveren. Deze optie is het meest onwaarschijnlijk, omdat KD al heel wat salaris heeft ingeleverd in het voordeel van het team.
Golden State Warriors zou een starting line-up hebben met LeBron James, Steph Curry, Kevin Durant en Draymond Green. De rest van het roster zou gevuld moeten worden met minimale contract spelers. Wat deze optie ook zo goed als onmogelijk maakt, is dat de Warriors juist veel depth & 3-point shooting heeft. Dat zouden ze zo goed als kwijt zijn, ook al hebben ze nog steeds KD en Chef Curry.

UITVERKOOP

Golden State Warriors zou bijna het hele team leeg moeten maken. Green, Thompson, Iguodala, Livingston en nog een aantal andere spelers zouden allemaal weg moeten. De Warriors moeten dus een grote uitverkoop houden om ruimte te maken voor The King. Alleen Durant, Curry en Bell blijven dan over. Ook bij deze mogelijkheid moet Golden State heel veel inleveren, maar dan hebben ze wel drie MVP’s in de basis staan. Door bijna iedereen weg te doen, wordt de aantrekkingskracht van het team minder.

Lebron naar Golden State, wat zou het opleveren (Keith Allison)

ONMOGELIJK

Los van het feit dat het internet negatief reageerde (op een aantal Warriors fans na), hebben ook professionele media in Amerika laten weten dat The King het echt niet kan maken. Sports Illustrated meldde dat de Warriors King James echt niet nodig hebben. Sportjournalist Stephen A. Smith sprak zich uit door te zeggen dat The Legacy of LeBron James dan voorbij is.
Om de geruchten nog verder de grond in te boren heeft LeBron James zelf iets gezegd. De mogelijkheid dat hij naar Golden State gaat, noemde hij onzin. De Warriors zijn voor hem een gerespecteerde rivaal en niet meer dan dat.

Coverfoto: Erik Drost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen