Prospect Watch 2018: Los Angeles Angels

Vorig jaar zette SportAmerika voor het eerst alle Minor League-opleidingssystemen op een rijtje in de Prospect Watch. Dit off-season kijken we in updatevorm naar de ‘farms’ in Minor League Baseball. De SportAmerika MLB Prospect Watch 2017/2018 is aangekomen in de American League West, met in deze aflevering: Los Angeles Angels.

OHTANI EN MAITAIN VERVORMEN SYSTEEM

Voor de Angels en hun magere farm system leek er in eerste instantie weinig veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Outfielder Jo Adell zou de nieuwe de nummer 1 in het systeem zijn, met de vorige top dog Jahmai Jones heet op zijn hielen. Totdat de Angels dit off-season stevig uit de hoek kwamen.
PROSPECT WATCH 2017: LOS ANGELES ANGELS
In een tijdsbestek van een paar dagen haalde Los Angeles Kevin Maitan (één van de top Braves-prospects die door MLB Free Agent waren gemaakt) en Shohei Ohtani binnen de organisatie. Ohtani telt, voor nu, nog even mee als ‘prospect’, dus in één klap stond Anaheim er beter voor.

Jo Adell, superster in wording (Twitter.com/MLB.com)

VERANDERINGEN

Ten opzichte van het lijstje van vorig seizoen, zijn drie spelers weggevallen. Nummer 9 Keynan Middleton en nummer 6 Alex Meyer maakten de stap naar de Majors (en met redelijk succes), terwijl nummer 7 Grayson Long naar de Tigers werd gestuurd, in ruil voor Justin Upton. Dit maakte ruimte voor tenminste drie nieuwe namen, maar ook Nate Smith kon, na een teleurstellend jaar en weinig flashy stuff uit de top 10 inrukken.

TOP 5

Was het niet voor Ohtani, zou 2017 first round draft pick Jo Adell bovenaan de lijst prijken. De 18-jarige outfielder barst van het talent, maar door zijn jonge leeftijd is het nog jaren wachten voor hij in de Majors bij kan dragen. Adell paste zich moeiteloos aan pro ball aan, getuige zijn .325 slaggemiddelde (11 doubles, 8 triples en 5 homeruns in 203 slagbeurten in rookie ball).
Jahmai Jones viel niet tegen in 2017, maar ook Maitan passeert de jonge outfielder op de lijst, puur op potentie. Door die omstandigheden valt ook Brandon Marsh een plekje ten opzichte van vorig jaar, ondanks dat de outfielder .350 sloeg in rookie ball met een .944 OPS.

Brandon Marsh (halosheaven.com)

ONDERSTE HELFT

Chris Rodriguez, Jaime BarriaMatt Thaiss en Taylor Ward stonden ook vorig jaar al in de top 10. Waar beide werpers na gedegen campagnes een stukje op de lijst stijgen, keldert Ward van plek vier naar plek 10. De catcher is defensief superieur, maar zijn aanvallende spel begint steeds meer vraagtekens op te roepen.
De grootste val is voor Thaiss, die van plek één naar plek negen valt. Persoonlijk heb ik het, vanaf de draft in 2016, al niet zien zitten in de catcher-turned-first-baseman, maar hij doet ook niets om het tegendeel te bewijzen. Een eerstehonkman zonder power (hij sloeg er negen in meer dan 500 slagbeurten in 2017), daar heb je niet veel aan. De enige reden dat hij in de top 10 staat, is zijn hoge draftselectie.
De enige nieuwe naam is Griffin Canning, de UCLA-Bruin die in 2017 werd gedraft. De werper viel in 2017 naar de tweede ronde vanwege blessurevraagtekens, maar de 21-jarige gaat zijn eerste profseizoen vol vertrouwen in. Het talent is daar, de stuff moet zich ontwikkelen.

TOTAALPLAATJE

De Angels komen er een stuk beter vanaf aan het begin van 2018 dan in 2017 het geval was. De farm in Anaheim stikt van het outfieldertalent, maar daarachter wordt het wat penibel. De categorie ’10-20′ op de lijst zal zich rap moeten blijven ontwikkelen om geen grote gaten te veroorzaken in de organisatie, want het zit allemaal wel een beetje uitgerekt in elkaar.

HOUD IN DE GATEN

David Fletcher (SS), Michael Hermilloso (OF), Nonie Williams (SS), Cole Duensing (LHP).

Cover photo: Jayne Kamin/Oncea/USA TODAY Sports


Om in aanmerking te komen voor de lijst moeten positiespelers onder de 130 Major League-slagbeurten blijven. Pitchers mogen niet boven de 50 innings of 30 relief appearances uitkomen. Dit zijn MLB’s rookiekwalificaties. Deze top 10 is de persoonlijke visie van de auteur op de betrokken spelers.

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen