LeBron bereikt mijlpaal, Curry maakt 3000e driepunter

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


26 DECEMBER – 31 DECEMBER


WESTERN CONFERENCE STAND

1 Golden State Warriors 27-7

2 Phoenix Suns 27-7

3 Utah Jazz 25-9

4 Memphis Grizzlies 22-14

5 Denver Nuggets 17-16

6 LA Clippers 18-17

7 LA Lakers 17-19

8 Dallas Mavericks 16-18

9 Minnesota Timberwolves 16-18

10 SA Spurs 14-19

11 Sacramento Kings 15-21

12 Portland Trail Blazers 13-21

13 NO Pelicans 13-22

14 OKC Thunder 12-22

15 Houston Rockets 10-25


IN DE SPOTLIGHT


JA MORANT WINT VAN LEBRON JAMES

Naast de overwinning van de Grizzlies op de Lakers afgelopen week won Ja Morant ook het onderlinge duel van LeBron James. The King was goed voor 37 punten, maar de point guard van Memphis eindigde met 41 punten, wat zijn nieuwe season-high is. Memphis won de wedstrijd met 104-99. Terwijl de Grizzlies een goede reeks achter de rug hebben met drie gewonnen wedstrijden op rij, gaat het met de Lakers niet zo goed. The Purple & Gold heeft een record van 17-19, maar staat nog wel op de zevende plaats. Met het nieuwe systeem van de NBA is dat niet genoeg voor directe plaatsing. Momenteel staan ze dus op een spot voor het play-in toernooi, al zijn de playoffs nog ver weg natuurlijk.

Aan de vorm moet in ieder geval iets worden gedaan. De Lakers hebben 6 van de laatste 7 wedstrijden gewonnen. De eerste nederlaag daarvan was tegen de Timberwolves. LeBron had in dat duel maar 18 punten. Daarna lag het echter zeker niet aan hem. LBJ heeft een gemiddelde van 32,4 punten, 10,3 rebounds en 6,3 assists over de laatste zeven duels. Dat is dus met die 18 punten tegen Minnesota meegerekend. LeBron James behaalde ook een nieuwe mooie mijlpaal. Het is jammer dat het tijdens de slechte vorm van het team gebeurd, maar LBJ is de 3e speler ooit in de NBA die minimaal 36.000 punten behaalt. Hij behaalde dit tegen de Rockets, één duel voor de Grizzlies. Dat was ook de enige overwinning in de afgelopen 7 wedstrijden Alleen Karl Malone en Kareem Abdul-Jabbar staan nog boven The King in de topscorerslijst aller tijden van de NBA. LeBron was jonger toen hij zijn 36.000e punt maakte.

CURRY SCHIET 3000e DRIEPUNTER BINNEN

Steph Curry werd twee weken geleden de nieuwe recordhouder van meest gemaakte driepunters allertijden. Nu is hij de enige speler ooit die minimaal 3000 driepunters binnen schoot in de NBA. Dit gebeurde op dezelfde dag als toen LeBron James 36.000 punten behaalde. Daarnaast heeft The Chef een ander record van zichzelf evenaart: het maken van minimaal 1 driepunter in 157 wedstrijden achter elkaar. The Warriors verloren wel van de Kings in het duel van de mijlpaal. Curry leek het ook even niet te hebben aangezien hij zijn eerste 6 pogingen van achter de driepuntlijn op rij mis schoot. Ondanks de nederlaag staan de Warriors nog op de eerste plaats in de Western Conference.


SPELER VAN DE WEEK


We hebben het al uitgebreid gehad over de vorm en de mijlpaal van LeBron James. Ondanks het verloren duel tegen Ja Morant en de Grizzlies is The King onze Speler van de Week. Onder meer Stephen Curry had hier ook kunnen staan, maar James krijgt voor het laatst in 2021 de eer.


VOORUITBLIK


Als je op Oudejaarsavond liever naar de tv kijkt dan naar het vuurwerk buiten, dan kunt je om 19:00 Nederlandse tijd naar de Suns tegen de Celtics kijken. En mocht je ook het jaar willen beginnen met de NBA, dan begint om middernacht het duel tussen Dallas en Sacramento. Van 1 naar 2 januari is het wat zwaarder. Dan komen de Pelicans als eerste Western Conference team in actie. New Orleans speelt tegen Milwaukee om 00:30 NL-tijd. Daarna is het wachten op Klay Thompson. De Warriors zijn ontzettend goed bezig met maar 1 Splash Brother. Thompson heeft al 2 jaar niet gespeeld, maar zijn return zit eraan te komen. Wanneer is alleen nog niet 100% zeker. Het zou wel gepland staan tijdens een thuiswedstrijd.

Coverfoto: Troy Taormina/USA TODAY Sports/Reuters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen